Τρόποι για να προστατέψετε το μωρό σας από τον καύσωνα

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα βρέφη κάτω των 6 μηνών δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο. Δεδομένου ότι το δέρμα τους είναι ακόμα ανώριμο, του λείπει η μελανίνη. Αυτή η χρωστική ουσία που δίνει σκούρο χρώμα στο δέρμα συμμετέχει επίσης στην  προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο.

Μετά από 6 μήνες, συνιστάται να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο σε περιόδους που ο ήλιος χτυπά πιο δυνατά , δηλαδή μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ. 

Αν σκοπεύετε να πάτε στην παραλία ή στο βουνό για να απολαύσετε τις ηλιόλουστες μέρες με το μωρό σας, πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε τρόπους προστασίας του μωρού σας:

  • Κρατήστε το μωρό στη σκιά  στερεώνοντας μια ομπρέλα ή μια ομπρέλα στο καρότσι . Μπορείτε επίσης να  του βάλετε ένα μεγάλο καπέλο, για να μεγιστοποιήσετε τα μέσα προστασίας από τα ηλιακά εγκαύματα.
  • Εφαρμόστε αντηλιακό για τουλάχιστον 30 λεπτά . Βεβαιωθείτε ότι αυτό το αντηλιακό φιλτράρει τις ακτίνες UVA και UVB όσο το δυνατόν περισσότερο και μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αρκετά και τακτικά. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να προσέχετε τα προϊόντα που αγοράζετε για να αποφύγετε μια πιθανή καταστροφή. Αυτό  το μωρό έπαθε εγκαύματα από αντηλιακό .
  • Αποφύγετε την αφυδάτωση: Εάν το μωρό είναι μικρότερο των 6 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά, μπορεί να θέλει να θηλάζει πιο συχνά. Εάν πάρει το μπουκάλι, μπορείτε να του δώσετε φρέσκο ​​νερό κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα. Τέλος, από τους 12 μήνες, το παιδί μπορεί να πίνει χυμούς φρούτων και λαχανικών για να παραμείνει ενυδατωμένο.
  • Κάντε  το μωρό να κάνει περισσότερα μπάνια και αφήστε το να κολυμπήσει στο νερό για να κρυώσει
  • Φροντίστε να διατηρείτε τη  θερμοκρασία του δωματίου του μεταξύ 16°C και 20°C .

Photo cover:pixabay.com/Mojpe/beach

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα