Συνταγές της φύσης για τον πόνο της περιόδου

Η φύση έχει προνοήσει για τους πόνους της περιόδου της γυναίκας. Με εύκολους φυσικούς τρόπους θα απαλλαγείτε από τις ενοχλήσεις της έμμηνου ρύσης.

Κράμπες στη Διάρκεια της Εμμηνορρυσίας

Ρίχνετε 1φλιτζάνι βραστό νερό σε 1κουταλιά σούπας αποξηραμένα φύλλα σμεουριάς. Τα καλύπτετε και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Στραγγίζετε και προσθέτετε γλυκαντικό. Το πίνετε ζεστό αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Καψέλλα για τη Δύσκολη Εμμηνορρυσίαhttps:

Βάζετε 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένη καψέλλα σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό και την αφήνετε να μουλιάσει 30 λεπτά. Στραγγίζετε, βάζετε 1 κουταλιά σούπας από το υγρό σε 1/3 φλιτζάνι νερό και το πίνετε αρκετές φορές την ημέρα. Ανακουφίζει από τις κράμπες και βοηθάει στη ρύθμιση της ροής.

Φύλλα Φραουλιάς για τη Δύσκολη Εμμηνορρυσία

Τα φύλλα της φραουλιάς χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την αποτροπή αποβολών και αιμορραγίας. Ρίχνετε μια μικρή χούφτα νωπά φύλλα φραουλιάς σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Στραγγίζετε και προσθέτετε γλυκαντικό. Πίνετε το υγρό αρκετές φορές την ημέρα, αν η περίοδος σας είναι δύσκολη. Παρέχει στον οργανισμό τον απαραίτητο σίδηρο και είναι κατάλληλο για την αντι­μετώπιση της αναιμίας.

Μίγμα Βοτάνων για τον Πόνο της Περιόδου

Αναμιγνύετε από 2 κουταλιές σούπας φλοιό για κρά­μπες, σκουτελλαρία και γαλάζιο κόχος. Προσθέτετε 1κουταλιά σούπας κανέλα. Ρίχνετε τα βότανα σε 4 φλι­τζάνια ζεστό κρασί. Τα αφήνετε να μουλιάσουν για αρ­κετές ημέρες και στραγγίζετε. Η δοσολογία είναι 1κουταλιά σούπας αρκετές φορές την ημέρα για τις κράμπες. <<Φλοιός για κράμπες» ονομάζεται ο φλοιός του θάμνου Βιβούpνο το χιονανθές. Μπορείτε να τον αγοράσετε από τα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Να τον πα­ραγγείλετε από καταλόγους βοτάνων.

Χυμός Σμέουρου για τον Πόνο της Περιόδου

Για να προλάβετε τις κράμπες και τον πόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου, μπορείτε να πίνετε καθημερινά αρκετά ποτήρια χυμό κόκκινου σμέουρου. Προγραμματίζω να φυτέψω αρκετές δεκάδες σμεου­ριές στο πίσω μέρος των παρτεριών με τα βότανα, ώστε να έχω στη διάθεσή μου πολλά σμέουρα – αφ’ ενός γνω­ρίζω πολλές νέες γυναίκες που θα τις ωφελήσουν και αφ’ ετέρου μου αρέσει η γεύση τους.

Photo cover:pixabay.com/Sora Shimazaki 

Πηγή:Σπιτικά γιατροσόφια με βότανα

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin