Αλλαξε στάση ο Φιλιππίδης: Zητούσε να διακοπεί κατάθεση μάρτυρα -Φώναζε εκνευρισμένος

Διαφορετική στάση από εκείνη της απόλυτης σιωπής, που έχει τηρήσει από την αρχή της δίκης, επέδειξε χθες στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο ηθοποιός δικάζεται έπειτα από καταγγελίες τριών γυναικών για βιασμό και απόπειρα βιασμού και έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση, ύστερα από 12 μήνες προφυλάκισης.

Ο ηθοποιός, την ώρα που κατέθετε γυναίκα μάρτυρας και αναφερόταν σε φήμες γύρω από το πρόσωπό του, ακούστηκε να ζητεί έντονα από τους δικηγόρους του να παρέμβουν στη διαδικασία και να τη διακόψουν.

Στη συνέχεια, και ενώ το δικαστήριο βρισκόταν σε διακοπή, ο κατηγορούμενος ηθοποιός σηκώθηκε και πλησίασε έναν άνδρα από το ακροατήριο και άρχισε να διαμαρτύρεται, φωνάζοντας «τι με κοιτάς;».

Η συνεδρίαση της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου διεκόπη αργά το απόγευμα και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (2/9) με την εξέταση της φίλης της δεύτερης καταγγέλλουσας.

Υπενθυμίζεται ότι με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, μετά από διακοπή ενός μήνα, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία έχει μηνύσει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού στο καμαρίνι του, στο θέατρο Μουσούρη, το 2010.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως η καταγγέλλουσα εκείνη την περίοδο θα έκανε αντικατάσταση στην παράσταση «Μπακαλόγατος» και ήταν ενθουσιασμένη που θα συνεργαζόταν με τον ηθοποιό. Όμως, σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο η μάρτυρας, η καταγγέλλουσα, μετά το ραντεβού της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ήταν ταραγμένη.

«Είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο που ήταν πάρα πολύ αναστατωμένος. Της είπα να ηρεμήσει και πως θα δούμε τι θα κάνουμε. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό της. Είδαμε ότι ήρθε ένα μήνυμα από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν πάρα πολύ αισχρό. Ίσως το πιο αισχρό που έχω δει ποτέ. Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά», κατέθεσε η μάρτυρας.

Η έδρα ζήτησε από τη μάρτυρα να περιγράψει τι ακριβώς της είπε η καταγγέλλουσα για τη συνάντηση που είχε με τον ηθοποιό στο καμαρίνι και τη σεξουαλική επίθεση που καταγγέλλει ότι δέχθηκε, κι εκείνη, εμφανώς συγκινημένη, απάντησε:

«Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια, εκείνη φώναζε, προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει, χτύπησε, και έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά. Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Κατάφερε να φύγει».

Η μάρτυρας ζήτησε συγγνώμη από τη φίλη της που δεν την προέτρεψε να καταγγείλει τότε τον ηθοποιό. «Ντρέπομαι πολύ γι’ αυτό, αλλά δεν το σκέφτηκα. Ο κ. Φιλιππίδης ήταν ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος. Εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη, Σ., που δεν το σκέφτηκα».

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα