Κατρίν Ντενέβ

Κατρίν Ντενέβ: Αποκάλυψε τον λόγο που είναι καλύτερο να ζει στην Ευρώπη παρά στην Αμερική

Η Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο από το Φεστιβάλ Βενετίας, στη βραδιά έναρξης της φετινής διοργάνωσης.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η ηθοποιός που έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ το 1967, με την ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ “Η Ωραία της Ημέρας”, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο για το νόημα αυτού του βραβείου, η ηθοποιός απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν κοιτάμε πίσω. Δεν είναι άρνηση, αλλά επειδή δεν έχω τον χρόνο, κυρίως γι’ αυτό». «Υπάρχει πολλή τύχη, καλές αποφάσεις, κάποιες φορές λανθασμένες. Μετά από τόσα χρόνια, έχεις μια λίστα και ελπίζεις ότι τις περισσότερες φορές επέλεξες σωστά», σχολίασε η Ντενέβ για τη φιλμογραφία της, δηλώνοντας ότι κατά την ίδια, οι πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της, είναι “Οι Ομπρέλες του Χερβούργου” του Ζακ Ντεμί (1964) και τα φιλμ που έκανε με τον Τριφό και τον Αντρέ Τεσινέ.

Αναφερόμενη στην ηλικία της, η 78χρονη Ντενέβ, που να σημειωθεί πως έχει δύο ταινίες σε εξέλιξη, δήλωσε πως είναι «καλύτερο να είσαι στην Ευρώπη παρά στην Αμερική αν είσαι γυναίκα ηθοποιός και μεγαλύτερη… Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ως προς αυτό τα πράγματα είναι καλύτερα στην Ευρώπη».

Σχετικά Άρθρα

Share: