Εμανουέλε Κριαλέζε: Ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι γεννήθηκε γυναίκα

Ο βραβευμένος Ιταλός σκηνοθέτης Εμανουέλε Κριαλέζε αποκάλυψε την Κυριακή ότι γεννήθηκε γυναίκα καθώς παρουσίαζε την άκρως αυτοβιογραφική του ταινία “L’Immensita”, με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Το «L’Immensita» επικεντρώνεται σε μια ιταλική οικογένεια που μεγαλώνει στη Ρώμη της δεκαετίας του 1970, όπου η μεγαλύτερη κόρη αναγνωρίζεται ως αγόρι, ρίχνοντας λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στη μητέρα της, την οποία υποδύεται η Κρουζ, και τον καταχρηστικό, άπιστο πατέρα της.

«Είναι εμπνευσμένο από την παιδική μου ηλικία και τη δική μου ιστορία», είπε ο Crialese, του οποίου η τελευταία ταινία, «Terraferma», κέρδισε την Ειδική Τιμή της κριτικής επιτροπής στη Βενετία το 2011.

“Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω μέσα μου ένα τεράστιο κομμάτι γυναικείου χαρακτήρα. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι μου”, είπε, μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά για τη μετάβασή του.

“Κάποια στιγμή έπρεπε να κάνω μια επιλογή… για το αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις τέτοιου είδους ταξίδι. Έτσι γεννιέσαι”, πρόσθεσε.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη μετάβασή του, αλλά είπε ότι όπως και στη συχνά τρυφερή ταινία του, βασίστηκε στη μητέρα του για υποστήριξη και αναγνώρισε το άγχος που της προκαλούσε.
Στην ιταλόφωνη ταινία, ο αρχικά πληθωρικός χαρακτήρας της Κρουζ λυγίζει κάτω από το βάρος του ανυποχώρητου συζύγου της και της προβληματικής τριάδας παιδιών της, που όλα φέρουν τα σημάδια της ζωής σε ένα δυστυχισμένο νοικοκυριό.

Η Κρουζ, η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στη Βενετία πέρυσι για τις «Παράλληλες Μητέρες», είπε ότι ο χαρακτήρας της βρίσκεται παγιδευμένος σε μια κατάσταση από την οποία δεν υπήρχε διαφυγή.

“Υπάρχουν πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο παγιδευμένες στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προσποιηθούν μπροστά στα παιδιά τους ότι τίποτα δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται. Απλώς (γίνεται) από επιβίωση. Ξέρω μερικές από αυτές, τρομερές, φρικτές ιστορίες», είπε στους δημοσιογράφους.
Το “L’Immensita” είναι η τελευταία από μια μακρά σειρά ταινιών όπου η Κρουζ έπαιξε μια μητέρα, έναν ρόλο που είπε ότι ένιωθε να την ελκύει από μικρή στην πατρίδα της, την Ισπανία.

«Είχα ένα πολύ δυνατό μητρικό ένστικτο από τότε που ήμουν ένα κοριτσάκι πέντε ετών που έλεγε σε όλους στο πάρκο ότι το σχέδιό μου ήταν να γίνω μητέρα το συντομότερο δυνατό», είπε.

Δείτε επίσης

Share: