Βίντεο-ντοκουμέντο από το Allou! Fun Park: Οι πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα

Βίντεο-ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά το ατύχημα στο Allou! Fun Park, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων νεαρών, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνονται τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν μετά το ατύχημα και ακούγεται μια γυναίκα να λέει επανειλημμένα, έντρομη, «τα παιδιά, τα παιδιά!», καθώς οι τραυματίες βρίσκονται στο έδαφος και οι παρευρισκόμενοι σπεύδουν να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Mega:

Και οι τέσσερις νεαροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και, σύμφωνα με πληροφορίες, η 21χρονη τραυματίας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με κατάγματα στον θώρακα, δύο ακόμη νεαροί, 25 και 24 ετών, νοσηλεύονται με ρήξη σπλήνας, ενώ η τέταρτη τραυματίας, μια 22χρονη, είναι ελαφρύτερα, νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, διάσειση. Υπάρχει ένας ακόμη τραυματίας, ο οποίος δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του υπεύθυνου λειτουργίας του λούνα παρκ, ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Πώς έγινε το ατύχημα στο Allou! Fun Park

Όλα έγιναν σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι τέσσερις φίλοι, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, μπήκαν μέσα στο βαγόνι – βάρκα. Δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό του παιχνιδιού δεν προβλέπεται. Υπαρχουν χειρολαβές για να μπορούν να κρατηθούν.

Tο ατύχημα σημειώθηκε σε τρενάκι που περνά μέσα από νερό. Φαίνεται πως σε κάποιο σημείο η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη του αναμενομένου, κάτι που επηρέασε την πορεία του τρένου, προκαλώντας τον εκσφενδονισμό των 4 ατόμων που επέβαιναν σε αυτό και την προσγείωσή τους σε θαμνώδη έκταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο εκπρόσωπος του πάρκου, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου στο μέρος του ατυχήματος, ανέφερε στους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο ότι η πληροφόρηση που είχε μετά το συμβάν έλεγε ότι υπήρξε πρόσκαιρο πρόβλημα στην αντλία τροφοδότησης νερού στο σημείο που τα παιδιά εκσφενδονίστηκαν. Δηλαδή δεν υπήρχε το απαραίτητο ύψος νερού στο σημείο στο οποίο το τρενάκι κατεβαίνει από μια μεγάλη κατηφόρα, προκειμένου να μειωθεί η ταχύτητά του και να μπει στην επόμενη στροφή με πιο χαμηλή δύναμη. Η μεγάλη ταχύτητα με την οποία κατέβηκαν τα βαγόνια και η έλλειψη νερού για να φρενάρουν, είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό και την πτώση των νεαρών στο έδαφος.

Αν και η αρχική τοποθέτηση του εκπροσώπου του πάρκου στους αστυνομικού που βρέθηκαν επί τόπου στο σημείο ήταν η παραπάνω, κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα δεν επανέλαβε τον ίδιο ισχυρισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι νεαροί ήταν όρθιοι μέσα στο βαγόνι την ώρα που αυτό κατέβαινε από την κατηφόρα, καθώς μετά, η διαδρομή θα έφτανε στο τέλος της.

Την ίδια ώρα φορέας πιστοποίησης TÜV Hellas (TÜV NORD) πραγματοποίησε χθες επιθεώρηση στο πάρκο Allou! Fun Park, χωρίς, όπως αναφέρει, να διαπιστώσει κάποια δυσλειτουργία. Σε ανακοίνωσή του, ο φορέας τονίζει ότι με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία τους.

«Δεν υπήρξε ουδέποτε εκτροχιασμός βαγονιού, ούτε η στάθμη του νερού ήταν ανεπαρκής να προκαλέσει έτσι μια δυσλειτουργία στο παιχνίδι. Ένας λόγος πιθανός που μπορεί να προκαλέσει την πτώση των επιβαινόντων εκτός βαγονιού είναι μη σωστή και ασφαλής στάση σώματος των καθημένων», σημείωσε η Μαρία Σταυριανάκη, υπέυθυνη επικοινωνίας του πάρκου.

Ωστόσο μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Παναγιώτης Καρυδομάτης, δικηγόρος τραυματία, τόνισε πως κανένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο τρενάκι δεν ήταν όρθιος.

«Δε δεχόμαστε ότι τέσσερις νέοι άνθρωποι εκεί που είναι η μεγάλη κατηφόρα, που κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα το βαγόνι, ότι τολμάει κάποιος να σηκωθεί. Αφετέρου δεν μπορεί να σηκωθεί σε εκείνο το σημείο που το βαγόνι προσκρούει στο νερό».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν δεν έκαναν κάτι το περίεργο που να υπερβαίνει τα εσκεμμένα κάποιου που χρησιμοποιεί το τρένο αυτό για να διασκεδάσει. Ο εντολέας μου είναι ξεκάθαρος ότι βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος με τη μύτη και το στόμα γεμάτα χώματα».

Ο ίδιος τονίζει ότι «υπήρξε σίγουρα κάποιου είδους αστοχία όσον αφορά την χρήση του μέσου γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πώς τέσσερις άνθρωποι πετάχτηκαν από αυτό».

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα