Κατερίνα Γιατζόγλου: Πάπιγκο, μυθικές λίμνες, εντυπωσιακά φαράγγια, ποτάμια και καταρράκτες, συνωμοτούν για να σε αποπλανήσουν

Πάπιγκο: Μυθικές λίμνες, εντυπωσιακά φαράγγια, ποτάμια και καταρράκτες, συνωμοτούν για να σε αποπλανήσουν και να επιστρέψεις. 

Γιατί πάντα επιστρέφεις στην γη των Θεών….. 

Πάπιγκο

Ο Βοϊδομάτης 


Το πρώτο από τα πράγματα που θα ακούσετε να λέγονται για τον Βοϊδομάτη, είναι πως πρόκειται για το δεύτερο καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης. Το νερό του είναι τόσο κρυστάλλινο, που οι μελέτες λένε ότι μπορείς να το πιείς. Η πραγματική μαγεία, όμως, βρίσκεται στην απόχρωσή τους. Έχει αυτό το εξωτικό σμαραγδένιο χρώμα, που αυτή την εποχή αναδεικνύουν  τα χρυσοκόκκινα δάση που το πλαισιώνουν. 

Και βέβαια, δεν γίνεται να έρθεις μέχρι εδώ, και να μην κάνεις ράφτινκ! Μην ανησυχείς, ένα τηλέφωνο θα κάνεις στο Alpine_Zone, και αναλαμβάνουν τα πάντα. Η μεγάλη περιπέτεια σε περιμένει, με ασφάλεια και έμπειρους εκπαιδευτές! Το ράφτινκ στον Βοϊδομάτη θα σου μείνει αξέχαστο. Θα με θυμηθείς…. 

https://www.alpinezone.gr/

Το Πάπιγκο


 Το γραφικό χωριό είναι χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960 μέτρων. Αναφέρεται και ως Μεγάλο Πάπιγκο και μαζί με το γειτονικό του χωριό Μικρό Πάπιγκο.

Το μικρό Πάπιγκο, ναι είναι ζωντανό σκηνικό ταινίας. Εδώ, είναι χτισμένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής πετρόκτιστα σπίτια και αρχοντικά, περίτεχνες αυλόπορτες και εκκλησίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άγιο Βλάσιο με το εξάγωνο καμπαναριό, γραφικά καλντερίμια, βρύσες και κολυμπήθρες, καθώς και η φυσική πισίνα με καθαρά νερά της, που βρίσκεται στο δρόμο πριν το Μικρό Πάπιγκο.

Κάτι τα ερημωμένα αρχοντικά, η ασυνήθιστη ησυχία, οι γιγάντιες βραχώδεις “καμπάνες” του Πάπιγκο που επιτηρούν το τοπίο, η διάφανη ομίχλη που πέφτει το σούρουπο, σε μεταφέρει σε άλλη διάσταση, ονειρική και φευγάτη…. 

Το ξενοδοχείο που σε υποδέχεται στην είσοδο του χωριού, είναι το “Papigo Τowers”

Το όνομα του οφείλεται στους επιβλητικούς Πύργους του Παπίγκου, τους πέντε κάθετους βράχους ύψους 700 μέτρων περίπου ο καθένας, στην αγκαλιά των οποίων βρίσκεται το κατάλυμα.

Με το πρωινό, ετοιμαστείτε να πάρετε κανένα κιλό, γιατί είναι βασισμένο σε τοπικές συνταγές αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων, με προϊόντα και αγαθά, τα οποία η φύση έχει χαρίσει απλόχερα στην Ηπειρώτικη γη. 

Η θέα από τη βεράντα και από την εσωτερική σάλα του εστιατορίου, που μοιάζουν να αιωρούνται απέναντι από την Χαράδρα του Βίκου, κόβει την ανάσα, καθώς τίποτε δεν παρεμβάλλεται οπτικά ανάμεσα στο ξενοδοχείο και τα βουνά.

Τα δωμάτια  βρίσκονται στο ανακαινισμένο αρχοντικό , στα παλαιά κελάρια και τα θερινά δωμάτια της οικογένειας αντίστοιχα, που χτίστηκαν κατά τον 19ο αιώνα και τα οποία ανακαινίσθηκαν. 

http://www.papigotowers.gr/

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin