Πέτρος Φιλιππίδης: Επιμένει η σύζυγός του ότι είναι αθώος -Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο

Ολοκληρώνεται σήμερα η κατάθεση της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η εξέτασή της από το δικαστήριο ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη και επί τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις η μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι βιαστής, είναι αθώος και πως πίσω από τις καταγγελίες υπάρχει ένα «οργανωμένο σχέδιο να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο και στην τηλεόραση».

Υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, το 2008 αλλά και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η μάρτυρας ξεσπούσε σε κλάματα, όταν οι ερωτήσεις περιστρέφονταν γύρω από τη σχέση με τον σύζυγό της, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις και οι διαμαρτυρίες, όταν  υποστήριξε ότι «οι προβεβλημένοι καλλιτέχνες δεν έχουν ανάγκη να πιέσουν, υπάρχουν θαυμάστριες».

Μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση της Ελπίδας Νίνου, στο βήμα του μάρτυρα θα ανεβεί ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο κ. Μπιμπίλας έχει κατά το παρελθόν συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε αρκετές καλλιτεχνικές παραγωγές και διατηρούσε φιλικές σχέσεις τόσο με τον ίδιο όσο και με τη σύζυγό του. Προτάθηκε ως μάρτυρας από την υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ωστόσο ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει ως «μάρτυρας αλήθειας», όπως έχει κάνει και σε άλλες δίκες, σημειώνοντας ότι δεν ρωτήθηκε από την πλευρά Φιλιππίδη για το εάν επιθυμεί να παραστεί ως μάρτυρας στη δίκη. Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η Ελπίδα Νίνου, ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν εκείνος που μεσολάβησε ώστε να συνεργαστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης με τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας που είναι και αυτή ηθοποιός και έτσι έγινε και η γνωριμία με την νεαρή κοπέλα το 2008. Επιπλέον, η Ελπίδα Νίνου έχει υποστηρίξει ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας γνώριζε για την «πιεστική» συμπεριφορά της καταγγέλλουσας προς τον Πέτρο Φιλιππίδη και ήταν παρών σε μία συνάντηση της Ελπίδας Νίνου και της μητέρας της κοπέλας, από την οποία η κα Νίνου ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της κόρης της.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολίασε σε δηλώσεις του ότι θα πρέπει όλοι να σεβαστούν τον προσωπικό χώρο του Πέτρου Φιλιππίδη και το σπίτι του, απευθύνοντας έκκληση στο να μην υπάρχουν κάμερες κάτω από το σπίτι του, και για την προστασία των έτερων ενοίκων.

«Θα ήθελα να σας μεταφέρω μία παράκληση του κ. Φιλιππίδη και της συζύγου του. Σεβόμαστε και σέβονται απόλυτα το έργο που κάνετε οι δημοσιογράφοι και θέλετε να ενημερώνετε την κοινή γνώμη. Παράκληση: Έχετε πλάνα του κ. Φιλιππίδη από όταν έρχεται στα δικαστήρια, μην έρχεστε στο σπίτι του γιατί είναι μία πολυκατοικία, που μένουν άνθρωποι ηλικιωμένοι, έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο και άλλα ζευγάρια, και δημιουργείται μία αναστάτωση. Σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή που έχουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας του Πέτρου Φιλιππίδη», ανέφερε αρχικά.

«Δεν κάνει δηλώσεις γιατί έχει επιλέξει οι «δηλώσεις» που θα κάνει να είναι κατά το στάδιο της απολογίας. Δεν θέλει να τροφοδοτεί την κοινή γνώμη με τις θέσεις και τις απόψεις του. Όταν θα έρθει η στιγμή να απολογηθεί θα τα πει όλα και θα απαντήσει σε όλα. Είναι μία στάση που πρέπει να σεβαστείτε», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin