Με αυτά τα δύο κοσμήματα θα ταφεί η βασίλισσα Ελισάβετ

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα αποτελείται από πολλαπλές τελετές, που θα ξεκινήσουν από το πρωί της Δευτέρας.

Αμέτρητες είναι οι ουρές των ανθρώπων που περιμένουν για να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Γουέστμινστερ, όπου εκτίθεται η σορός της. Οι πόρτες του Γουέστμινστερ άνοιξαν στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) το απόγευμα της Τετάρτης για να επιτρέψουν στο κοινό να αποτίσει φόρος τιμής και λέγεται πως η ουρά έφτασε τα 8 χιλιόμετρα, ενώ οι πολίτες ενημερώνονται πως η αναμονή μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 30 ώρες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ταφεί με μόλις δύο κοσμήματα, σύμφωνα με μια βασιλική εμπειρογνώμονα, παρόλο που διέθετε μία από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες συλλογές κοσμημάτων στον κόσμο.

Η Λίζα Λέβινσον, επικεφαλής επικοινωνίας του Natural Diamond Council, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Metro πως θα ήταν «απίθανο» η «ταπεινή» βασίλισσα να ταφεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από την απλή «χρυσή ουαλική βέρα και ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια».

Η βέρα της βασίλισσας Ελισάβετ πέρασε στην ίδια από τους γονείς της, που τη φόρεσαν στον δικό τους γάμο το 1923, ξεκινώντας μια βασιλική παράδοση να έχουν γαμήλιες βέρες από ουαλικό χρυσό.

Όσο για το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, το οποίο περιέχει διαμάντια που προέρχονται από μια τιάρα που ανήκε στη μητέρα του πρίγκιπα Φίλιππου, την Αλίκη του Μπάτενμπεργκ, θα δοθεί πιθανότατα στην κόρη της, την πριγκίπισσα Άννα.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα