Search
Close this search box.

Η «απάτη» της Σέρι Παπίνι η οποία καταδικάστηκε επειδή επινόησε την απαγωγή της

Μια Αμερικανίδα μητέρα η Σέρι Παπίνι καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη επειδή… εφεύρε την απαγωγή της για χρόνια.

Η Σέρι Παπίνι καταδικάστηκε σε περισσότερο καιρός από αυτό που πρότεινε ο εισαγγελέας. Αυτή η Αμερικανίδα καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη στην απίστευτη υπόθεση της ψεύτικης απαγωγής της. Το CNN υπενθυμίζει ότι ομολόγησε την ενοχή της τον περασμένο Απρίλιο, αναγνωρίζοντας τα γεγονότα. Εκτός από την ποινή φυλάκισής της, η 40χρονη μητέρα θα πρέπει επίσης να επιστρέψει 310.000 δολάρια ως αποζημίωση.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει φυλάκιση οκτώ μηνών και οι δικηγόροι του είχαν υπολογίσει ότι ένας μήνας φυλάκιση θα ήταν αρκετός και οι άλλοι επτά με περιορισμό στο σπίτι. Όμως ο δικαστής ήταν αδιάλλακτος. «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι το έγκλημα πρέπει να πληρώνεται», είπε. «Στους ανθρώπους δεν αρέσει να ξεγελιούνται. Και δεν πιστεύω ότι αυτοί που έχουν εξαπατηθεί θα πίστευαν ότι ένας μήνας ή οκτώ μήνες είναι αρκετοί», πρόσθεσε. Η Σέρι Παπίνι εν τω μεταξύ, διάβασε μια δήλωση στον δικαστή στην οποία είπε: «Λυπάμαι πραγματικά για τους πολλούς ανθρώπους που υπέφεραν εξαιτίας μου . Οι άνθρωποι που θυσιάστηκαν για τη “σπασμένη” γυναίκα που ήμουν. Οι άνθρωποι που προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν γιατί χρειαζόμουν απελπισμένα βοήθεια. Σας ευχαριστώ όλους».

Επιστροφή στην υπόθεση
Η Σέρι Παπίνι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 2 Νοεμβρίου 2016 . Τελευταία φορά την είχαν δει να κάνει τζόκινγκ. Οι συγγενείς της, εμφανώς τρελοί από την ανησυχία, είχαν ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε τελικά 22 ημέρες αργότερα κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας των Ευχαριστιών κατά μήκος ενός δρόμου στην κομητεία Yolo της Καλιφόρνια, περίπου 100 μίλια από το σπίτι της.

Τότε, είπε στην αστυνομία ότι την απήγαγαν μετά από απειλή δύο Ισπανόφωνες γυναίκες που ήταν ένοπλες. Είχε προχωρήσει περισσότερο περιγράφοντας αυτές τις δύο γυναίκες, έτσι ώστε το FBI να μπορεί να κάνει ένα σύνθετο πορτρέτο. Οι κατηγορίες οδήγησαν φυσικά τις αρχές να διεξαγάγουν ενδελεχή έρευνα για τις φερόμενες ως ισπανόφωνες υπόπτους. Είχε επίσης λάβει 30.000 δολάρια από το κράτος εκείνη την εποχή ως μέρος του ταμείου αποζημίωσης των θυμάτων.

Αλλά στην πραγματικότητα, η Σέρι Παπίνι τα επινόησε όλα! Την ώρα που δηλώθηκε η εξαφάνισή της, στην πραγματικότητα έμενε με έναν πρώην φίλο της. Για να φαίνεται πιο αξιόπιστη, είχε φτάσει στο σημείο να κάνει κακό στον εαυτό της… Όταν την ανακάλυψαν ήταν αδυνατισμένη, «σημαδισμένη», με τα μαλλιά της πιο κοντά, κοψίματα και μελανιές σε όλο της το σώμα.

Το DNA πυροδότησε την περαιτέρω έρευνα
Το 2020, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπήρχε πιθανή αντιστοίχιση DNA στην υπόθεση αφού ένα μέλος της οικογένειας του πρώην φίλου της Σέρι Παπίνι έκανε τεστ. Η αλληλογραφία οδήγησε τους ερευνητές στον πρώην της, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν μαζί του και δεν είχε απαχθεί. Αναγνώρισε επίσης ότι χρησιμοποιούσαν προπληρωμένα τηλέφωνα για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι « Los Angeles Times » εξηγούν ότι θα είχε πει σε αυτόν τον πρώην φίλο ότι ήταν σε μια καταχρηστική σχέση και ότι ήθελε να το ξεφύγει, αλλά ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να τη βοηθήσει. Ο πρώην φίλος είπε στην αστυνομία ότι ήλπιζε να ξαναβρεθεί μαζί της.

«Η Παπίνι σχεδίασε και εκτέλεσε μια περίπλοκη φάρσα απαγωγής και στη συνέχεια συνέχισε να διαιωνίζει τους ψευδείς ισχυρισμούς της για χρόνια μετά την επιστροφή της, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη ζημιά που προκάλεσε σε άλλους», ανέφεραν οι εισαγγελείς στην κατάθεση. «Οι κρατικοί και ομοσπονδιακοί ερευνητές αφιέρωσαν λιγοστούς πόρους στην υπόθεση της Papini για σχεδόν τέσσερα χρόνια προτού μάθουν ανεξάρτητα την αλήθεια: ότι δεν απήχθη και βασανίστηκε. Η Παπίνι έκανε αθώα άτομα στόχο ποινικής έρευνας». Μετά τη σύλληψή της το 2020, φέρεται να μίλησε στην αστυνομία για μια μυστηριώδη γυναίκα που είπε ότι έλεγχε την ικανότητά της να βλέπει τα παιδιά της. Οι ερευνητές επέμειναν ότι η γυναίκα δεν υπήρχε.
Οι δικηγόροι της κατηγορουμένης θεώρησαν ότι τελικά παραδέχτηκε τη φάρσα και ότι η φήμη της είχε υποστεί αρκετή ζημιά σήμερα. «Τα χρόνια άρνησης της Sherri έχουν αναμφισβήτητα τελειώσει. Το όνομά της είναι πλέον συνώνυμο με αυτή τη φρικτή φάρσα. Δεν υπάρχει διαφυγή. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο έντονη δημόσια αποκάλυψη του συντετριμμένου εσωτερικού εαυτού ενός ατόμου. Σε αυτό το σημείο, η τιμωρία είναι ήδη έντονη και μοιάζει με ισόβια κάθειρξη», είπαν. Είπαν επίσης ότι η πελάτισσά τους έπαιρνε θεραπεία για άγχος, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες από το 2016 και ότι υπέφερε από τα χρόνια του κολεγίου της. «Είμαι ένοχη. Είμαι ένοχη για ψέματα, ένοχη για ατιμία», είπε η Sherri Papini στον δικαστή.

Ήταν τον Μάρτιο του 2022 που η Σέρι Παπίνι κατηγορήθηκε επίσημα. Εν τω μεταξύ, ο σύζυγός της, Κιθ, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και διεκδίκησε την επιμέλεια των δύο παιδιών τους, λέγοντας ότι η μητέρα «δεν ενεργούσε ορθολογικά». «Τα γεγονότα των δύο τελευταίων μηνών ήταν συγκλονιστικά και καταστροφικά», δήλωσε ο Κιθ Παπίνι. «Ο σημερινός μου στόχος είναι να προχωρήσω και να κάνω ό,τι μπορώ για να χαρίσω στα δύο μου παιδιά όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική, υγιή και ευτυχισμένη ζωή».

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα