Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε μπάνιο με το παιδί σας

Τα χάδια, τα γέλια, τα παιχνίδια, είναι όλα στιγμές που οι γονείς λατρεύουν για να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις με το παιδί τους. Όσον αφορά το μπάνιο, είναι ένα μοίρασμα που πρέπει να εξεταστεί σχολαστικά λόγω της ιδέας που έχουν οι νεότεροι από ψυχολογική άποψη.

Όταν το παιδί αρχίζει να κάνει ερωτήσεις για το σεξ

Για κάθε γονέα, το μπάνιο με το παιδί του είναι μια στιγμή ανταλλαγής και συνενοχής όπου βρισκόμαστε μετά από μια κουραστική μέρα. Μόνο, αν κάποιοι έχουν μια συγχωνευτική σχέση, αυτό το τελετουργικό μπορεί να αλλάξει στον ψυχισμό του παιδιού ανάλογα με την ηλικία του. 

Το μπάνιο λειτουργεί ως ένα τελετουργικό που δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό γονέα-παιδιού που καταπραΰνει. Ενώ τα μωρά δεν γνωρίζουν τη σχέση με το γυμνό, αυτό συμβαίνει μετά από μερικά χρόνια. Για τον ειδικό, αυτές οι πεποιθήσεις δεν προκύπτουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία, αλλά σε μια περίοδο που αναρωτιέται για το σεξ λόγω της έμφυτης περιέργειάς του. 

Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο κατεβάζουν το εσώρουχό τους, πηγαίνουν στην τουαλέτα για να παρατηρούν ο ένας τον άλλον, παίζουν γιατρό κ.λπ. Σε αυτές τις στιγμές, το παιδί μπορεί να νιώσει μια μορφή σεξουαλικού ενθουσιασμού που μπορεί να το κάνει να είναι σεμνό και σεμνό και αποφύγετε αυτή τη σωματική οπτική επαφή. Υπό αυτή την έννοια, θεωρεί ότι αυτή η ανακάλυψη πρέπει να γίνει έξω από το οικογενειακό κουκούλι, με φίλους και όχι με γονείς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα αντίθετα φύλα, εξηγεί ο ειδικός στην παιδοψυχολογία.

Το μπάνιο με το παιδί ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες ενός γονιού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την αντίληψη της σεξουαλικότητας των νεότερων που είναι πλήρως ξύπνιοι, ειδικά όταν πρόκειται για την αίσθηση της αφής.

Το σώμα του παιδιού και το ευαίσθητο σημείο του

Ενώ μερικές φορές το μπάνιο μαζί είναι ανάγκη των γονιών, μπορεί να συμβεί το παιδί να είναι εκείνο που ζητά αυτή την προνομιακή στιγμή και να μην μπορεί πλέον χωρίς αυτό από συνήθεια. Αυτό εξακολουθεί να είναι σπάνιο, αλλά ισχύει ιδιαίτερα σε μονογονεϊκές οικογένειες όπου η συγχωνευτική σχέση είναι πιο συχνή. 

Photo cover:pixabay.com/pexels/Ron Lach/

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα