Search
Close this search box.

Η «άλυτη» υπόθεση της εξαφάνισης του ηθοποιού Gerald Thomassin στη Γαλλία

Στις 28 Αυγούστου 2019, ο ηθοποιός Gérald Thomassin εξαφανίστηκε όταν έπρεπε να παραρευθεί σε μια σημαντική συνάντηση. Το πρόγραμμα Non elucidated , στο RMC Story, έφερε ξανά στο προσκήνιο αυτήν την υπόθεση.
Κάθε χρόνο, 1000 ανθρωποκτονίες διαπράττονται στη Γαλλία. Μεταξύ αυτών, το 80% εξιχνιάζεται και οι δολοφόνοι συλλαμβάνονται. Παρόλα αυτά, 200 δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες. Αυτό είναι το θέμα του προγράμματος Non elucidated , που μεταδίδεται στο RMC Story και στην πλατφόρμα RMC BFM Play .
Η εξαφάνιση του Gérald Thomassin είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Ο 45χρονος άνδρας δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής από την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019. Οι συγγενείς του ανησυχούν και τον καλούν συνεχώς. Το κινητό του όμως δεν απαντάει. «Μου φάνηκε παράξενο γιατί ο Gérald δεν μπορεί να μείνει χωρίς επαφή, δεν μπαίνει σε περιπέτειες», λέει ο αδελφός του Jérôme.

Ακόμη πιο περίεργο, ο άνδρας είχε ένα πολύ σημαντικό ραντεβού την επόμενη μέρα της εξαφάνισής του στο οποίο φυσικά δεν πήγε. Ο Gérald κλήθηκε στο δικαστήριο της Λυών από έναν ανακριτή στο πλαίσιο ποινικής υπόθεσης. Ήταν ύποπτος ότι ήταν ο δράστης μιας τρομερής δολοφονίας που συνέβη στο μικρό χωριό Μόντρεαλ-λα-Κλουζ. Το 2013 κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του ταχυδρόμου, αλλά πάντα αρνιόταν ότιν είχε κάποια σχέση.

«Περιμένουμε λίγο, δεν έχουμε νέα. Αρχίζουμε να κάνουμε τηλεφωνήματα, απαντούσε ο τηλεφωνητής, το τηλέφωνό του μετά σταμάτησε να χτυπάει. Ξαφνικά, νιώθουμε άγχος, δεν έχουμε ιδέα τι θα μπορούσε να συμβεί», εξηγεί η δικηγόρος του Me Camille Radot.
Σε όλους δεν κολλάει η οικειοθελής εξαφάνισή του. Και αυτό το ραντεβού με τον ανακριτή ήταν ότι καλύτερο για εκείνον γιατί θα του επέτρεπε να αθωωθεί για αυτή την υπόθεση. «Είμαι σίγουρος για ένα πράγμα, δεν έφυγε οικιοθελώς. Δεν ξέρω, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν έφυγε τρέχοντας», επιβεβαιώνει η Me Radot. Ο αδερφός του λοιπόν αποφασίζει να αναφέρει την εξαφάνισή του και στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 και ανοίγει έρευνα για «απαγωγή».

Ο πρώτος του ρόλος του χάρισε ένα βραβείο Σεζάρ
Ο Gérald Thomassin, μεγάλωσε σε ανάδοχη οικογένεια, έπαιξε ρόλο σε μια ταινία του Ζακ Ντουγιόν, σε ηλικία 16 ετών. Αυτός ο ρόλος στην ταινία Ο μικρός εγκληματίας θα του χαρίσει ακόμη και ένα Σεζάρ (τα μεγαλύτερα γαλλικά κινηματογραφικά βραβεία) για τον καλύτερο νέο άνδρα ηθοποιό. Στη συνέχεια προσπαθεί να καθιερωθεί στο επάγγελμα, αλλά γρήγορα πέφτει στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Όταν εξαφανίζεται, έχουν περάσει έντεκα χρόνια από την τελευταία φορά που έπαιξε σε ταινία.
Η ζωή του είναι γεμάτη αστάθεια, καταλήγει να πέσει στην περιθωριοποίηση. Είχε εγκατασταθεί στο Montreal-la-Cluse, στο Ain, το 2007, για να προσπαθήσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια. Μάταια.

«Φοβάμαι ότι θα είναι μια μοιραία εξαφάνιση»
Η έρευνα κατέστησε δυνατή την αναδρομή του ταξιδιού του την ημέρα της εξαφάνισής του. Σύμφωνα με έναν μάρτυρα, εθεάθη στο σταθμό της Νάντης όπου επρόκειτο να πάει προς το δικαστήριο της Λυών. Ο μάρτυρας λέει ότι τον είδε να φεύγει από το σταθμό. Είναι το τελευταίο ίχνος του Τζέραλντ ζωντανού. Ως εκ τούτου, η εισαγγελία της Νάντης ανοίγει δικαστική έρευνα για «απαγωγή και βίαιο περιορισμό» και παρατηρεί ότι το τηλέφωνό του σταμάτησε για τελευταία φορά κοντά στο γήπεδο.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, δύο πτώματα βρέθηκαν γύρω από την περιοχή όπου εξαφανίστηκε ο Gérald. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν αυτές τις δύο περιπτώσεις, τα θύματα ήταν περιθωρακοί νεαροί ηλικίας τριάντα ετών. Στη συνέχεια, οι ερευνητές αναρωτιούνται εάν ένα από τα θύματα θα μπορούσε να είναι ο Gérald Thomassin. Ταύτιση ωστόσο δεν υπάρχει. Η έρευνα σταματά εκεί. Τίποτα από τότε δεν κατέστησε δυνατό να καταλάβουμε τι του συνέβη.

«Δεν νομίζω ότι κάναμε πολλές έρευνες και δεν νομίζω ότι μετακινήσαμε ούτε τον ουρανό και τη γη», παραδέχεται η δικηγόρος του αδελφού του Gérald.
Ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του, οι δικαστές της Λυών αναγνώρισαν οριστικά την αθωότητά του για τη δολοφονία του ταχυδρόμου. Από την πλευρά του, οι συγγενείς του πιστεύουν ότι ο Gérald Thomassin είναι νεκρός. «Φοβάμαι ότι θα είναι μια μοιραία εξαφάνιση και διαπιστώνω ότι αν είναι το τέλος του Gérald Thomassin, είναι ένα τέλος που του μοιάζει λίγο γιατί έχει μια μυστηριώδη πλευρά, σχεδόν μια ρομαντική πλευρά. Λέω στον εαυτό μου ότι είναι ίσως ένα τέλος που θα μπορούσε να είχε εκτιμήσει», καταλήγει ο δικηγόρος του…

Δείτε επίσης

Share: