Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Φωτογράφος «ανασταίνει» θρύλους, μέσω τεχνητής νοημοσύνης – Πώς θα ήταν σήμερα Νταϊάνα, Μάικλ Τζάκσον, Χιθ Λέτζερ (φωτό)

Ο φωτογράφος Αλπέρ Γεσιλτάς κατάφερε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να αποτυπώσει τα πρόσωπα διάσημων προσωπικοτήτων πώς θα ήταν αν ζούσαν σήμερα.

Ο φωτογράφος, ο οποίος δημιούργησε τα πορτρέτα για ένα έργο με τίτλο «Σαν να μη συνέβη τίποτα», είπε: «Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας AI, ενθουσιάστηκα και σκέφτηκα ότι “ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς μπορεί να φανεί στην πραγματικότητα”». «Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πρώτη συλλογή εικόνων του έργου μου που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται “Σαν να μην συνέβη τίποτα”. Πίσω από αυτό το έργο κρύβεται το ερώτημα “πώς θα έμοιαζαν οι άνθρωποι φωτορεαλιστικά αν δεν τους είχαν συμβεί κάποια σπουδαία γεγονότα”», γράφει ο φωτογράφος για το πρότζεκτ.

«Όταν άρχισα να ασχολούμαι με την τεχνολογία, είδα τι μπορούσα να κάνω και σκέφτηκα τι θα με έκανε πιο ευτυχισμένο. Ήθελα να δω μερικούς από τους ανθρώπους που μου έλειπαν ξανά μπροστά μου και έτσι προέκυψε αυτό το έργο» κατέληξε.

Δείτε παρακάτω τα πορτρέτα που έφτιαξε ο φωτογράφος:

Φρέντι Μέρκιουρι

Μάικλ Τζάκσον

Έιμι Γουαινχάουζ

Τζον Λένον

Τούπακ Σακούρ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Πολ Γουόκερ

Χιθ Λέτζερ

Σχετικά Άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin