Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν λούζετε τα μαλλιά σας

Υπάρχουν 5 βασικά λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε όταν λούζετε τα μαλλιά σας.

1. Ρίξτε το σαμπουάν απευθείας στο κρανίο

Γιατί δεν είναι καλό: Επειδή τείνουμε να βάζουμε πάρα πολύ προϊόν επειδή δεν βλέπουμε πόσα κάνουμε αίτηση και θα είναι πιο δύσκολο να το διανείμουμε μετά. Και καθώς οι νέες φόρμουλες σαμπουάν περιέχουν συχνά λιγότερα επιφανειοδραστικά , τείνουν να κάνουν λιγότερο αφρό (επομένως μπαίνουμε στον πειρασμό να ρίξουμε περισσότερα…)
Η σωστή κίνηση: Ρίξτε μία δόση σαμπουάν στην παλάμη του χεριού σας, προσθέστε λίγο νερό, γαλακτωματοποιήστε ανάμεσα στις παλάμες σας στη συνέχεια απλώστε στα μαλλιά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Έτσι το προϊόν θα διανέμεται εξίσου χωρίς κίνδυνο περιττής υπερδοσολογίας.

2. Γαλακτωματοποιήστε μόνο στις ρίζες

Γιατί δεν είναι καλό: Επειδή ακόμα κι αν είναι συχνά στις ρίζες που τα μαλλιά φαίνονται πιο βρώμικα, είναι στην πραγματικότητα ολόκληρη η ίνα της τρίχας που πρέπει να απαλλαγεί από ίχνη σκόνης, ρύπους, σμήγμα και υπολείμματα προϊόντων styling.
Η σωστή κίνηση: Πρώτα κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τις άκρες των δακτύλων σας για μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα και μετά ανακατέψτε απαλά τα υπόλοιπα μαλλιά από τα μήκη μέχρι τις άκρες.

3. Δεν ξεπλένεται αρκετά

Γιατί δεν είναι καλό: Γιατί θα μείνουν ίχνη από το προϊόν πλύσης στα μαλλιά σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα απαλλαγεί τέλεια από ανεπιθύμητα στοιχεία. Με λίγα λόγια, τα μαλλιά σας δεν θα είναι καθαρά, και θα λερωθούν και πάλι πολύ πιο γρήγορα.
Η σωστή κίνηση: Είναι απλό, ο χρόνος ξεβγάλματος πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τον χρόνο πλυσίματος. Μόλις το σαμπουάν γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης , προσθέστε λίγο χλιαρό νερό, γαλακτωματοποιήστε και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά και για πολλή ώρα. Να θυμάστε ότι ποτέ δεν ξεπλένετε πολύ το σαμπουάν σας…

4. Τρίψτε το τριχωτό της κεφαλής πολύ έντονα

Γιατί είναι λάθος: Επειδή είναι αντιπαραγωγικό. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διεγείρετε τους σμηγματογόνους αδένες οι οποίοι στη συνέχεια παράγουν περισσότερο σμήγμα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να ξαναλιπαίνουν πιο γρήγορα…
Η σωστή κίνηση: Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλά σας. Για να το κάνετε αυτό, στρογγυλέψτε τα χέρια, σαν να κρατούσατε μια μπάλα του τένις στην παλάμη, και χρησιμοποιήστε τον πολτό των δακτύλων σας για να κάνετε ένα κυκλικό μασάζ, ανασηκώνοντας απαλά τις ρίζες. Θα πρέπει να νιώσετε το τριχωτό της κεφαλής να κινείται ελαφρά. Αυτό διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και βελτιώνει την υγεία των μαλλιών.

5. Φτιάξτε ένα μόνο σαμπουάν

Γιατί δεν είναι καλό: Γιατί σε ένα βήμα, ακόμα κι αν γαλακτωματοποιήσεις σωστά τη φόρμουλα, δύσκολα καταφέρνεις να αφαιρέσεις όλες τις ακαθαρσίες (ειδικά όταν ζεις σε μολυσμένο περιβάλλον).
Η σωστή κίνηση: φτιάξτε δύο σαμπουάν στη σειρά. Το πρώτο εξαλείφει την περισσότερη σκόνη, τους ρύπους και άλλα σωματίδια και το δεύτερο τελειοποιεί το λούσιμο και θα επιτρέψει στα μαλλιά να επωφεληθούν πλήρως από τα ενεργά συστατικά περιποίησης της φόρμουλας του σαμπουάν σας.

Photo cover:pixabay.com/Zerocool/woman

Διαβάστε επίσης:

Share: