Search
Close this search box.

Μαύρη Παρασκευή για εργαζόμενους στο Twitter: Ο Μασκ άρχισε τις απολύσεις -«Είναι η τελευταία σας εργάσιμη μέρα»

Το Twitter ενημέρωσε το απόγευμα της Παρασκευής μέσω e-mail, τους εργαζομένους της εταιρείας, για το αν έχουν απολυθεί ή όχι.

Μετά την εξαγορά του Twitter από το δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, την προηγούμενη Παρασκευή (28/10), η εταιρεία εξήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές έως και το 50% του προσωπικού, που μετουσιώνεται σε περίπου 3.700 εργαζομένους.

Η πρώτη εβδομάδα του Έλον Μασκ ως ιδιοκτήτη του Twitter σημαδεύτηκε από χάος και αβεβαιότητα. «Σε μια προσπάθεια να θέσουμε το Twitter σε μια υγιή πορεία, θα προχωρήσουμε στη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας την Παρασκευή», ανέφερε μέρος του email που εστάλη την Πέμπτη (3/11), σύμφωνα με πληροφορίες του «Reuters».

Ολόκληρη η επιστολή του Έλον Μασκ στους εργαζομένους του Twitter:

«Ομάδα,

Σε μια προσπάθεια να βάλουμε το Twitter σε ένα υγιές μονοπάτι, θα περάσουμε από τη δύσκολη διαδικασία της μείωσης του εργατικού δυναμικού μας σε παγκόσμια κλίμακα την Παρασκευή (4/11). Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα επηρεάσει ορισμένα άτομα που έχουν πολύτιμη συνεισφορά στο Twitter, αλλά αυτή η ενέργεια είναι δυστυχώς απαραίτητη για να διασφαλιστεί η επιτυχία της εταιρείας από εδώ και στο εξής.

Δεδομένης της φύσης του κατανεμημένου εργατικού δυναμικού μας και της επιθυμίας μας να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα επηρεαζόμενα άτομα, η επικοινωνία για αυτήν τη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω email. Μέχρι τις 18:00 (ώρα Ελλάδα) την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, όλοι θα λάβουν ένα προσωπικό email με θέμα: “Ο ρόλος σας στο Twitter. Ελέγξτε το email σας, συμπεριλαμβανομένου του φακέλου ανεπιθύμητων μηνυμάτων”.

Εάν δεν επηρεαστεί η απασχόλησή σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση μέσω του εταιρικού email σας στο Twitter. Εάν επηρεαστεί η απασχόλησή σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση με τα επόμενα βήματα μέσω του προσωπικού σας email.
Εάν δεν λάβετε ένα email από το twitter-hr@ έως τις 12:00 το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στείλτε email στο Peoplequestions@twitter.com.

Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια κάθε εργαζομένου, καθώς και τα συστήματα του Twitter και τα δεδομένα πελατών, τα γραφεία μας θα κλείσουν προσωρινά και θα ανασταλεί κάθε πρόσβαση με την κάρτα εργασίας. Εάν βρίσκεστε στο γραφείο ή στο δρόμο σας προς το γραφείο, παρακαλούμε επιστρέψτε στο σπίτι σας. Αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια απίστευτα δύσκολη εμπειρία που πρέπει να ζήσετε, είτε επηρεάζεστε, είτε όχι. Σας ευχαριστούμε που συνεχίζετε να τηρείτε τις πολιτικές του Twitter που σας απαγορεύουν να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον Τύπο ή αλλού.

Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά σας στο Twitter και για την υπομονή σας καθώς προχωράμε σε αυτήν τη διαδικασία.

Ευχαριστώ.
Twitter»

Ορισμένοι εργαζόμενοι έγραψαν στο Twitter ότι η πρόσβασή τους στο σύστημα πληροφορικής της εταιρείας είχε μπλοκαριστεί και φοβήθηκαν αν αυτό υποδηλώνει ότι είχαν απολυθεί. Σύμφωνα με την «Daily Mail», καθώς άρχισαν οι απολύσεις, οι απολυμένοι υπάλληλοι του Twitter άρχισαν να δημοσιεύουν στην πλατφόρμα με το hashtag «#OneTeam», τις τελευταίες τους ώρες στην εταιρεία.

«Φαίνεται ότι είμαι πλέον άνεργος. Μόλις αποσυνδέθηκα εξ’ αποστάσεως από τον φορητό υπολογιστή της εργασίας μου και αφαιρέθηκα από το Slack», έγραψε στο twitter ένας εργαζόμενος του Twitter ονόματι Simon Balmain.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την περασμένη Πέμπτη, κατατέθηκε ομαδική αγωγή κατά του Twitter από τους εργαζομένους του, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η εταιρεία πραγματοποιούσε μαζικές απολύσεις, χωρίς να παρέχει την απαιτούμενη προειδοποίηση 60 ημερών, κατά παράβαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και της νομοθεσίας της Καλιφόρνια.

Παράλληλα μία φωτογραφία που προκάλεσε αρνητικά σχόλια και αναρτήθηκε στο Twitter, αποτυπώνει την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, καθώς βλέπουμε μία υπάλληλο της εταιρείας, να κοιμάται στο πάτωμα γραφείου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων.

Συγκεκριμένα η διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων του Twitter, Esther Crawford, φωτογραφήθηκε τυλιγμένη σε έναν υπνόσακο στο πάτωμα ενός γραφείο συσκέψεων, φορώντας μάσκα ύπνου για να μην την ενοχλούν τα φώτα, ακουμπώντας το κεφάλι της σε ένα γκρι μαξιλάρι.

Την φωτογραφία ανέβασε ο διαχειριστής προϊόντων του Twitter Spaces, Evan Jones, με την λεζάντα «όταν χρειάζεσαι κάτι από το αφεντικό σου στο Twitter του Έλον». Η Esther Crawford έκανε retweet, την φωτογραφία που ανέβασε ο συνεργάτης της με την λεζάντα, «όταν η ομάδα σου δουλεύει όλο το 24ωρο για να προλάβει τις προθεσμίες, μερικές φορές #SleepWhereYouWork (κοιμάσαι εκεί που δουλεύεις)».

«Η προσδοκία είναι κυριολεκτικά να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο» οι εργαζόμενοι του Twitter, για να τηρηθεί η προθεσμία του Έλον Μασκ για την αναθεώρηση της διαδικασίας επαλήθευσης των χρηστών της πλατφόρμας, σύμφωνα με την «New York Post». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους αν δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο της επαλήθευσης των χρηστών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν η γυναίκα στη φωτογραφία απάντησε: «Αφού κάποιοι έχουν χάσει το μυαλό τους, θα εξηγήσω: το να κάνεις δύσκολα πράγματα απαιτεί θυσίες (χρόνος, ενέργεια κ.λπ.)», τόνισε η Esther Crawford σχετικά με τις αντιδράσεις που σήκωσε η φωτογραφία της που την δείχνει να κοιμάται. «Έχω συνεργάτες σε όλο τον κόσμο που καταβάλλουν προσπάθειες για να φέρουν κάτι νέο στη ζωή, οπότε είναι σημαντικό για μένα να τους δείχνω την παρουσία μου & να κρατάω την ομάδα απερίσπαστη».

«Δουλεύω με εκπληκτικά ταλαντούχους και φιλόδοξους ανθρώπους εδώ στο Twitter και αυτή δεν είναι μια φυσιολογική στιγμή», συνέχισε η Crawford. «Βρισκόμαστε λιγότερο από 1 εβδομάδα σε μία τεράστια επιχειρηματική και πολιτιστική μετάβαση. Οι άνθρωποι τα δίνουν όλα σε όλες τις λειτουργίες: προϊόν, σχεδιασμός, νομικά, οικονομικά, μάρκετινγκ, κ.λπ.».

«Είμαστε #OneTeam (μία ομάδα) και χρησιμοποιούμε το hashtag #LoveWhereYouWork (αγαπώ εκεί που εργάζομαι) για να το δείξουμε, γι’ αυτό και έκανα retweet με το #SleepWhereYouWork. Βρισκόμαστε εν μέσω μιας τρελής δημόσιας εξαγοράς εδώ και μήνες, αλλά συνεχίζουμε και είμαι τόσο περήφανη για τη δύναμη και την ανθεκτικότητά μας», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα