Κλόντια Σίφερ: Η τρελή ιστορία έρωτα του top model με τον διάσημο μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

Η τρελή ιστορία αγάπης της Κλόντια Σίφερ και του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, πίσω την μακρινή πλέον δεκαετία του ’90 ήτνα μια ιστορία μεταξύ της Εβδομάδων μόδας, λάμψης, μαγείας και αδιάκριτης φήμης…
Από το 1993 έως το 1999, το super top model που τότε μεσουρανούσε στις πασαρέλες και ο διάσημος μάγος έζησαν ένα εξαιρετικά έντονο ειδύλλιο, το οποίο όμως δεν επέζησε της σύγκρουσης των χρονοδιαγραμμάτων τους αλλά κυρίως μιας αστεία φήμη…

1993: Η Κλόντια Σίφερ βρίσκεται στο απόγειο της φήμης της. Μέλος της οικογένειας των σούπερ μοντέλων μαζί με τη Naomi Campbell , τη Linda Evangelista και τη Cindy Crawford , αυτή η ψηλή, (1,80 μ). ξανθιά καλλονή βρίσκεται σε κάθε πασαρέλα. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που μπήκε και εκείνη στον οίκο Chanel , όπου κλείνει τακτικά τα σόου. Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ , από την πλευρά του, γνωρίζει εδώ και σχεδόν 20 χρόνια μια επιτυχία που δεν αποδυναμώνεται, χάρη στο πρόγραμμα που τον έκανε διάσημο ( David Copperfield’s Magic, στο ABC). Βασιλιάς της ψευδαίσθησης, κύριος της απόδρασης, ο Αμερικανός έχει γούστο για το θέαμα, ξεπερνώντας συνεχώς τα όρια της μαγείας χάρη σε προσεγμένα κόλπα. Ήταν σε μια από τις παραστάσεις του, που ο Copperfield γνώρισε το σούπερ μοντέλο από τη Γερμανία.

Εκείνη τη χρονιά, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ εμφανίστηκε σε ένα γκαλά στο Βερολίνο , όπου ήταν καλεσμένες πολλοί διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της Κλαούντια Σίφερ. Ο μάγος ζητά τη συμμετοχή της νεαρής για μια συνεδρία τηλεπάθειας και μετά για μια παράσταση αιώρησης. Είναι κατά τη διάρκεια αυτών των παραστάσεων που ο μάγος και το μοντέλο ερωτεύονται; Αυτό δεν είναι γνωστό, ωστόσο το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του τον Ιανουάριο του 1994.

Ανάμεσα σε δύο πρώτες σειρές και ένα μετάλλιο του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων για τον Κόπερφιλντ, η Κλόντια Σίφερ υποδύεται τον μαθητευόμενο μάγο μαζί με τον αρραβωνιαστικό της. Έτσι, οι θεατές έχουν μερικές φορές την ευκαιρία να τη δουν στη σκηνή, όπου βοηθά τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ που την κάνει να αιωρείται, να την κόβει στα δύο ή να βρίσκεται στην γκιλοτίνα. Το 1994, εμφανίστηκε ακόμη και στο ντοκιμαντέρ David Copperfield: 15 Years of Magic , τη στιγμή που δημοσιογράφος έπαιρνε συνέντευξη από τον διάσημο μάγο, πριν αναπαράγει τον περίφημο αριθμό αιώρησης που της είχε κάνει στο Βερολίνο τον περασμένο χρόνο.

Το ζευγάρι ζει ευτυχισμένες μέρες. Το 1997 όμως, μια σκοτεινή φήμη ήρθε να αμαυρώσει αυτό το μαγικό αυτό ειδύλλιο. Η Claudia Schiffer και ο David Copperfield αποφασίζουν πράγματι να μηνύσουν το περιοδικό Paris Match , το οποίο ισχυρίζεται σε ένα δημοσιεύμά του ότι το ερωτευμένο ζευγάρι μπλοφάρει και δεν έχουν πραγματικά σχέση. Το δημοσίευμα ισχυρίζονταν ότι το μοντέλο πληρωνόταν για να προσποιείται ότι είναι η αρραβωνιαστικιά του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, και δεν ήταν καν ερωτευμένη μαζί του. Η δίκη κράτησε δύο χρόνια, πριν δώσει λόγο στην Claudia Schiffer, στην οποία το Paris Match πρέπει να καταβάλει αποζημίωση, το ύψος της οποίας παραμένει άγνωστο. Από την πλευρά του, ένας από τους εκπροσώπους του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ επιβεβαιώνει ότι το μοντέλο είχε υπογράψει συμβόλαιο για να εμφανιστεί στο σόου του μάγου στο Βερολίνο το 1993, αλλά ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα να παριστάνει τη σχέση του.

Τον Σεπτέμβριο του 1999, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και η Κλόντια Σίφερ ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους, που προκλήθηκε, σύμφωνα με δηλώσεις τους, από τα πολυάσχολα προγράμματά τους. Σήμερα μόνο λίγες φωτογραφίες έχουν απομείνει από αυτό το ζευγάρι και οι “vintage” μαρτυρίες μιας σχέσης έκανε πολυ μελάνι να κυλήσει.

Δείτε επίσης

Share: