Κιβωτός του Κόσμου

«Κιβωτός του Κόσμου»: Νέες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς σε δομές στην επαρχία (βίντεο)

Νέες αποκαλύψεις και σοκαριστικές καταγγελίες έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας, για κακομεταχείριση παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου», μετά την είδηση για την καταγγελία περί ασέλγειας σε βάρος 15χρονου πρώην φιλοξενούμενου.

Σύμφωνα με το Mega υπήρξε καταγγελία για ξυλοδαρμό τριών ανηλίκων στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο φέρεται τον Αύγουστο του 2022.

Υπάρχουν πληροφορίες για ανάλογα περιστατικά και για τη δομή στην Πωγώνιανη στην Κόνιτσα. Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης, υπεβλήθη στην Αστυνομία άλλη μία καταγγελία από έναν 19χρονο νεαρό που φιλοξενούνταν σε μία από τις δομές.

Ο 19χρονος ισχυρίζεται πως στα 15 του χρόνια, δύο εργαζόμενοι της δομής ασέλγησαν εις βάρος του. Φέρεται πως στην κατάθεσή του, ο 19χρονος τους κατονομάζει και αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο άντρες και να λογοδοτήσουν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Διάταξη για παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ στην Κιβωτό του Κόσμου, μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια εις βάρος παιδιών αποσύρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη, «αποσύρεται η διάταξη που είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην Κιβωτό του Κόσμου, σε συνέχεια της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε και αφορά σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων. Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση. Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται».

Κιβωτός του Κόσμου: Η ανακοίνωση για τα περιστατικά

Σε ανακοίνωση της η Κιβωτός του Κόσμου καταδικάζει τα περιστατικά, τονίζοντας πως θα συνδράμει στις έρευνες των αρχών για τις καταγγελίες.

Η Κιβωτός του Κόσμου αναφέρει: «Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.

Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων.

Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.

Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

Με εκτίμηση Κιβωτός του Κόσμου».

Πάντως οι καταγγελίες, λένε πρόσωπα που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση, αγγίζουν όχι μόνο εργαζόμενους αλλά και ιδρυτικά μέλη της «Κιβωτού του Κόσμου», πρόσωπα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Ο π. Αντώνιος, το πρόσωπο που έχει ταυτιστεί όσο κανείς με την «Κιβωτό του Κόσμου», σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του, μέχρι στιγμής δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί δημόσια για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και παραπέμπει στην ανάρτηση του Ιδρύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά Άρθρα

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα