Το πιο γκουρμέ γαστροκαφενείο της Θεσσαλονίκης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αισχύλου βρίσκεται ένα μαγαζί-σπιρτόκουτο, το πιο γκουρμέ γαστροκαφενείο της πόλης, η Ηλιόπετρα του εξαιρετικού chef Γιώργου Ζαννάκη, το οποίο άνοιξε στις αρχές του 2021. Είναι ένα πάρα πολύ μικρό μαγαζί, με 5-6 τραπεζάκια μέσα, και άλλα τόσα απέξω, γεμάτο συνεχώς που αν δεν έχεις κάνει κράτηση δεν θα βρεις να καθίσεις.

Το μενού, γραμμένο στο χέρι, αφού αλλάζει καθημερινά και απαρτίζεται αποκλειστικά από πιάτα ημέρας, καθώς βασίζεται στην εποχικότητα και στις πρώτες ύλες που βρίσκει κάθε μέρα ο chef στην αγορά, βγαίνει από την ανοιχτή κουζίνα της Ηλιόπετρας, και είναι εμπνευσμένο από το σύγχρονο γαστρονομικό χαρακτήρα της πόλης, αυτό των new-age γαστροκαφενείων. Ο Γιώργος Ζαννάκης κατεβαίνει καθημερινά στην αγορά ψάχνοντας την καλή πρώτη ύλη και έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να τη σερβίρει σε συνδυασμούς απροσδόκητους.

Τα ψάρια του είναι φρέσκα και ντόπια, το ίδιο και τα λαχανικά, ενώ κάποια παραδοσιακά προϊόντα, έρχονται από την Ήπειρο απ’ όπου, κατάγεται.

Όποιος γνωρίζει από Θεσσαλονίκη και τη γαστρονομία της, αρκεί να πούμε ότι η μαγειρική πορεία του chef και ιδιοκτήτης Γιώργου Ζαννάκη περιλαμβάνει τη Μούργα -και όχι μόνο. Σπουδάζοντας το αντικείμενο που τόσο του άρεσε, γοητεύτηκε από τις ασιατικές επιρροές. Έπειτα βρέθηκε στη sui generis κουζίνα της Μούργας και του Γιάννη Λουκάκη.

Οι ολόφρεσκες και προσεγμένες επιλογές του μενού, αποτελούνται από πρωτότυπες προτάσεις, με εξαιρετικές γεύσεις, ισορροπία, νοστιμιά και σίγουρα μαγειρική ταυτότητα. Από απλά και γνώριμα πιάτα μέχρι πιο σύνθετα ότι και να δοκιμάσετε εδώ, θα γευτείτε ένα εξαιρετικό “πάντρεμα” μεσογειακής κουζίνας με κάποια ασιάτικα υλικά και τεχνικές, ένα δημιουργικό γαστρονομικό «μπέρδεμα».

Ο Γιώργος Ζαννάκης έχει πολύ όρεξη να ετοιμάζει πολλές και διαφορετικές γευστικές εκπλήξεις σε ένα μαγαζί που έχει μπει δυναμικά και παραμένει στον χάρτη των τοπ γαστροκαφενείων της πόλης.

Info: Αισχύλου 5, Θεσσαλονίκη, Τ. 2314055553, Instagram: iliopetra_

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin