Αποχώρηση «βόμβα» του Alessandro Michele από την Gucci

Σαν «βόμβα» έσκασε στο χώρο της μόδας, η είδηση πως ο Alessandro Michele αποχωρεί από τη θέση του δημιουργικού διευθυντή της Gucci μετά από μια επιτυχημένη επταετή θητεία.

Ο Michele αποχωρεί από το ρόλο του, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, έχοντας επαναπροσδιορίσει ριζικά τους κώδικες της Gucci χτίζοντας τη νέα εικόνα με έντονα στοιχεία ρομαντισμού αλλά και ουδετερότητας φύλου, ενώ παράλληλα ενίσχυσε τα έσοδα της μητρικής εταιρείας Kering.

Το Womenswear Daily είχε προαναγγείλει την αποχώρηση του Michele την Τρίτη, επικαλούμενο πηγές που ανέφεραν ότι ο Michele δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να «ξεκινήσει μια ισχυρή σχεδιαστική αλλαγή» και ότι ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας Gucci, Kering, Francois-Henri Pinault, αναζητούσε την αλλαγή αυτή.

Στο δελτίο Tύπου με το οποίο ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Michele, η Gucci του απέδωσε τα εύσημα λέγοντας ότι έπαιξε «θεμελιώδη ρόλο στο να γίνει το brand αυτό που είναι σήμερα μέσω της πρωτοποριακής δημιουργικότητάς του».

Ο Michele επικαλέστηκε «διαφορετικές προοπτικές» ως λόγο της αποχώρησής του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Σήμερα τελειώνει για μένα ένα εξαιρετικό ταξίδι, που διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια, σε μια εταιρεία στην οποία αφιέρωσα ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό μου πάθος», δήλωσε.

Οι συνεργασίες του Michele με την ελίτ του Χόλιγουντ και τους VIPs είχαν συχνά τις ρίζες τους σε προσωπικές του φιλίες. Ο Τζάρεντ Λέτο ήταν συχνός καλεσμένος στην πρώτη σειρά στις επιδείξεις της Gucci κατά τη διάρκεια της θητείας του Michele, υιοθετώντας για ένα διάστημα τα ίδια ίσια μακριά μαλλιά και γένια που με τον σχεδιαστή της Gucci.

Ο Michele έχει επίσης ντύσει τις Billie Eilish, Florence Welch και τους Maneskin στην τρέχουσα περιοδεία τους. Και πρόσφατα παρουσίασε μια συλλογή που σχεδίασε με τον Harry Styles.

Για την τελευταία του συλλογή για την πασαρέλα, που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο, ο Michele κατασκεύασε ένα παράλληλο σύμπαν από παράλληλες επιδείξεις που χωρίζονταν από έναν τοίχο, ο οποίος όταν ανασηκώθηκε αποκάλυψε δίδυμα με πανομοιότυπες εμφανίσεις σε συγχρονισμένο βηματισμό. Η αποκάλυψη των 68 σετ πανομοιότυπα ντυμένων διδύμων άφησε τους συνήθως κουρασμένους fashionistas να ομολογήσουν ότι τους έφεραν τα δάκρυα.

Η Gucci δήλωσε ότι η εσωτερική ομάδα σχεδιασμού θα αναλάβει τις συλλογές μέχρι να οριστεί νέος δημιουργικός διευθυντής.

«Σε αυτούς απευθύνω την πιο ειλικρινή μου ευχή: είθε να συνεχίσετε να καλλιεργείτε τα όνειρά σας, το λεπτό και άυλο θέμα που κάνει τη ζωή να αξίζει να ζει κανείς» ανέφερε ο Michele στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του.

Σχετικά Άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin