Πρέπει να θέτεις στόχους για να πετύχεις

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί δεν πετυχαίνουμε. Γιατί φταίει ο καιρός, ο Α ο Χ ο Ψ. Λάθος, όλα είναι εδώ. Γιατί δεν υπάρχουν στόχοι, αυτό που πραγματικά θες δεν το πετυχαίνεις γιατί δεν το θες πραγματικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι εάν τους ρωτήσεις θα σου πουν γενικότητες. Δεν θα σου πουν θέλω να κάνω αυτό ή το άλλο. Θα σου πουν γενικά και αόριστα πράγματα.

Έχεις στόχο να βγάλεις χρήματα γενικά; Βγάλε δύο ευρώ. Βάζεις πλάνο, και κάνεις τα πάντα για να πετύχεις αυτό που θες. Είναι πολύ εύκολο να βρεις ένα σωρό από δικαιολογίες, όπως σήμερα είναι Σάββατο, έχει ζέστη ή έχει κρύο. Είναι δύσκολο όπως να πεις ότι είμαι εδώ και το πολεμάω. Εύκολο να κάθεσαι, δύσκολο να βγεις στην δράση.

Την τύχη την δημιουργείς, θα σου συμβεί μία φορά βάση πιθανοτήτων ή και καθόλου αλλά την ζωή και κατ’ επέκταση τους στόχους σου τους κυνηγάς. Εξαντλείς κάθε μέσο που έχεις ώστε να πετύχεις αυτό που θες. Δεν έχεις μία ζωή για πέταμα, νομίζεις ότι έχεις χρόνο αλλά δεν έχεις. Δυστυχώς αναλώνεται το 97% των ανθρώπων σε αυτά που μπορούν να κάνουν και μόνο το 3% σε ότι μπορούν να πετύχουν.

Οι μικροί στόχοι και η κατάκτηση τους οδηγούν στην κατάκτηση των μεγάλων στόχων. Χωρίς σχέδιο και πλάνο η ζωή πάει χαμένη. Πάρε χαρτί και μολύβι και σχεδίασε. Μην αφήνεις απλά στο γενικά τι θες να σου συμβεί. Στο χέρι σου είναι να το κάνεις. Δράσε ακόμα και να μην δεις αποτέλεσμα, δεν γίνεται κάποια στιγμή θα δεις.

H συνήθεια λένε θέλει 21 ημέρες για να γίνει κατανοητή από τον οργανισμό και μετά εάν εμπεδωθεί από τον εαυτό μας θα γίνεται αυτόματα. Για αυτό είναι πολύ σπουδαίο να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον εαυτό μας σε 21 ημέρες. Μετά θα είναι τόσο εύκολο κάτι που στην αρχή φάνταζε αδιανόητο.

Μία από τις πιο δοκιμασμένες μεθόδους είναι το γράψιμο. Το γράψιμο είναι λύτρωση και κάθαρση ταυτόχρονα. Εάν έχεις γράψει αυτά που θες να κάνεις, έχεις ξεκινήσει ήδη. Μόνο και μόνο που θα ξεκινήσεις να το κάνεις έχεις δράσει. Αυτό θα αποτελέσει πυξίδα την στοχοθεσία σου. Επίσης, μην ασχολείσαι και συγκρίνεσαι με τις ζωές των άλλων, γέμισε τη ζωή σου με πράγματα ώστε να μη σου μένει χρόνος για αυτά. Βρες τα με τον εαυτό σου και προσπάθησε να γίνεις φίλος του. Μην τον παραμερίζεις και μην τον στήνεις στα εκατό μέτρα. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να δουλέψεις για αυτά που θες.

Αποκλείεται να μην δεν δεις έστω κάτι από αυτό που προσπάθησες. Είναι καιρός να το κάνεις, χωρίς να προβάλεις ένα εκατομμύριο δικαιολογίες. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το γεγονός ότι κατέκτησες τους στόχους σου, έστω και εάν ο δρόμος είναι δύσκολος και γεμάτος εμπόδια.

Ελευθερία Παπαδάκη

Photo cover:pixabay.com/Shad0wfall/inspiration

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα