Μέλπω Ζαρόκωστα: «Η Αλίκη πήγε στην Επίδαυρο αλλά έγινε ρεζίλι»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν», η Μέλπω Ζαρόκωστα μεταξύ άλλων εξέφρασε την καλλιτεχνική άποψή της για τις αείμνηστες, Αλίκη Βουγιουκλάκη και Μελίνα Μερκούρη, οι οποίες διέπρεψαν στον ελληνικό κινηματογράφο.

Η γνωστή ηθοποιός μάλιστα ήταν ιδιαίτερα “αυστηρή” μιλώντας για την Βουγιουκλάκη: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε την ωραία, εγκλωβίστηκε. Είχε ταλέντο, αλλά εκείνο που το επισκίασε είναι το γεγονός πως υποκρινόταν και δεν ζούσε τον ρόλο.
Μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα, ήταν όμορφη, αλλά παρασύρθηκε με σκοπό να είναι η ωραία της τηλεόρασης και του θεάτρου. Πήγε στην Επίδαυρο και έγινε ρεζίλι. Δεν μπορείς να παίζεις τέτοιους ρόλους («Αντιγόνη») μόνο και μόνο από την ανάγκη που έχεις για να επιδεικνύεσαι
», είπε χαρακτηριστικά για την μεγάλη Ελληνίδα σταρ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη Μελίνα Μερκούρη, λέγοντας πως «τη γνώριζα, δεν ήταν καλή ηθοποιός. Ήταν αξιοπρεπής, αλλά δεν ήταν το ταλέντο. Είχε μία ωραία εμφάνιση, αλλά δεν ήταν η Έλλη Λαμπέτη. Έβλεπες τη Λαμπέτη και σου κοβόταν η ανάσα, πραγματικά και μόνο καλημέρα που σου έλεγε».

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin