Χριστίνα Ωνάση: Άγνωστες πτυχές της ζωής της γυναίκας που είχε τα πάντα, εκτός από αγάπη!

Γεννήθηκε μέσα στα πλούτη κι ενώ θα περίμενε κανείς πως η ζωή της Χριστίνας Ωνάση θα ήταν εύκολη κι ανέμελη, εκείνη τα περισσότερα χρόνια κυνηγούσε την ευτυχία και αποζητούσε την αγάπη. Πρώτα από την ίδια της την οικογένεια και κατόπιν από τους εκάστοτε συντρόφους της, αλλά χωρίς επιτυχία.

Γιατί, τελικά με τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις τα πάντα, εκτός από τα αληθινά αισθήματα. Και η μοναχοκόρη του Αριστοτέλη Ωνάση αυτό το έζησε στο πετσί της και όλο βυθιζόταν στη θλίψη και τη δυστυχία.

Για τη ζωή της Χριστίνας Ωνάση, που γεννήθηκε σαν σήμερα, έχουμε διαβάσει και ακούσει σχεδόν τα πάντα. Υπάρχουν, όμως και κάποιες άγνωστες πτυχές της ζωής της που θα τις δούμε παρακάτω:

Λέγεται πως όταν η Τίνα Λιβανού ανακοίνωσε στον Ωνάση ότι ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, εκείνος θύμωσε. Δεν ήθελε άλλο παιδί, καθώς είχαν ήδη ένα αγόρι, τον Αλέξανδρο τον οποίο προόριζε για κληρονόμο του. Ένα δεύτερο παιδί – πίστευε – ότι θα δημιουργούσε μπερδέματα στις διαθήκες.

Η Τίνα αγνόησε την εντολή του να κάνει έκτρωση κι έτσι στις 11 Δεκεμβρίου του 1950 σε ένα πολυτελές μαιευτήριο της Νέας Υόρκης γεννήθηκε η Χριστίνα. Κι επειδή στη μοίρα αρέσει να παίζει διάφορα παιχνίδια, η μοναχοκόρη του Ωνάση, του έμοιαζε καταπληκτικά.

Όπως είχε εξομολογηθεί η ίδια, η εικόνα που τη στοίχειωνε από την παιδική της ηλικία ήταν εκείνη του πατέρα της να της φέρνει πανάκριβες κούκλες, να τη φιλάει, να της γυρίζει την πλάτη και να φεύγει. Εξάλλου, ζούσε πάντα στη σκιά του αδελφού της, Αλέξανδρου που ήταν και η μεγάλη αδυναμία του Έλληνα μεγιστάνα. Επίσης, λέγεται πως για να δει τον πατέρα της έπρεπε να κλείνει ραντεβού μαζί του!


Όταν ήταν μικρή η Χριστίνα, ξαφνικά σταμάτησε να μιλάει. Κάλεσαν έναν διάσημο παιδοψυχολόγο της εποχής, ο οποίος διέγνωσε “ψυχογενή αφωνία” – μια διαταραχή που συναντιέται συχνά σε ανασφαλή, παιδιά, που «φωνάζουν» βουβά για προσοχή και αγάπη.

Παρόλα αυτά, ο Ωνάσης την αποκαλούσε το “τυχερό παιδί” επειδή η γέννησή της συνέπεσε με μεγάλες επαγγελματικές του επιτυχίες και κέρδη. Ενώ τις λίγες ώρες που αφιέρωνε στην κόρη του, του άρεσε να της μαθαίνει να μαγειρεύει ελληνικά φαγητά.

Η Χριστίνα δίπλα στην υπέρκομψη μητέρα της ένιωθε πάντα άβολα. Η Τίνα είχε υποσχεθεί στην κόρη της πως όταν μεγάλωνε, θα έκανε πλαστική και θα αποκτούσε εξίσου όμορφη μύτη με εκείνη.

Απεχθανόταν τη Μαρία Κάλλας, ενώ ήταν αντίθετη στον γάμο του πατέρα της με την Τζάκι Κένεντι, την οποία χαρακτήριζε ως την «μεγαλύτερη ατυχή εμμονή του Ωνάση».


Μία φήμη θέλει την Χριστίνα να είχε πληρώσει 30.000 δολάρια για να στείλει το ιδιωτικό της τζετ στην Αμερική, να της φέρει το αγαπημένο της διαιτητικό αναψυκτικό.

Η μοίρα τη χτύπησε αδυσώπητα, καθώς μέσα σε διάστημα 29 μηνών έχασε όλη της την οικογένεια. Το 1973 σκοτώθηκε ο αδελφός της Αλέξανδρος, έναν χρόνο αργότερα πέθανε η μητέρα της από υπερβολική δόση ναρκωτικών (είχε χωρίσει με τον Ωνάση το 1960 και ήταν παντρεμένη με τον μεγάλο του αντίπαλο Σταύρο Νιάρχο) και το 1975 ο πατέρας της από μία σπάνια αρρώστια.

Η κόρη της, Αθηνά, ήρθε στον κόσμο στις 29 Ιανουαρίου του 1985. Ο γάμος της με τον Ρουσέλ αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Όμως, το μεγαλύτερο χτύπημα για την Χριστίνα ήρθε όταν έμαθε πως ο Τιερί λίγους μήνες πριν γεννηθεί η κόρη τους, είχε αποκτήσει παιδί με μια άλλη γυναίκα, τη Γκάμπι. Αν και το σοκ ήταν μεγάλο, η εμμονή της με τον playboy Ρουσέλ ήταν μεγαλύτερη. Ήταν τέτοια, που λέγεται πως για κάθε βράδυ που περνούσε μαζί της, εκείνη του έδινε 100.000 δολάρια.

Στις 19 Νοεμβρίου 1988 και σε ηλικία μόλις 37 ετών, η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή στο Μπουένος Άιρες μέσα στη μπανιέρα της με ένα άδειο μπουκάλι ηρεμιστικών δίπλα της. Επίσημα από έμφραγμα. Στην πραγματικότητα ακόμα και μέχρι σήμερα δεν είναι σαφής η αιτία θανάτου της ενώ τα σενάρια είναι πολλά.

Διαβάστε επίσης

Share: