Κι, όμως, αυτές οι τρεις τροφές καταστρέφουν τα μαλλιά σας

Όλες επιθυμούμε να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά, γι’ αυτό και φροντίζουμε να τα περιποιούμαστε με τα κατάλληλα προϊόντα. Όμως, δεν αρκεί μόνο αυτό. Η υγεία των μαλλιών εξαρτάται και από τη διατροφή.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η διατροφή είναι το Α και το Ω για την καλύτερη υγεία και των μαλλιών. Μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που τους κάνουν κακό κι ενδεχομένως δεν πάει καν το μυαλό σας.

Η ζάχαρη

Η υπερβολική κατανάλωσή της κάνει κακό και στα μαλλιά μας. Σύμφωνα με το healthdigest.com, η ζάχαρη προκαλεί τριχόπτωση, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Οπότε, καλό είναι να περιορίσετε τα πολλά γλυκά. Επίσης, τα τρόφιμα με ζάχαρη δεν περιέχουν πρωτεΐνη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα μαλλιά μας.

Το αλκοόλ

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ και ειδικά σε τακτική βάση, επηρεάζει άμεσα την υγεία των μαλλιών. Όπως εξηγεί το Healthline, μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας απορροφά χαλκό και ψευδάργυρο, τα οποία είναι δύο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία των μαλλιών σας.

Τα τρανς λιπαρά

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε τρανς λιπαρά είναι βλαβερές και στην υγεία των μαλλιών. Συνήθως, η υπερβολική κατανάλωσή τους οδηγεί σε τριχόπτωση, καθώς τα μαλλιά γίνονται αδύναμα, ενώ είναι και πιο θαμπά.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα