Μία σπουδαία είδηση: Η 13χρονη Αλίσα “έγινε καλά” μετά από μία επαναστατική θεραπεία κατά της λευχαιμίας!

Μία σπουδαία είδηση που σκορπίζει, χαρά, συγκίνηση και αισιοδοξία για τη μάχη με τον καρκίνο, έρχεται από τη Βρετανία. Γιατροί του νοσοκομείου Παίδων Great Ormond Street Hospital for Children του Λονδίνου αναφέρουν πως ανακάλυψαν μία αποτελεσματική καινοτόμα θεραπεία κατά επιθετικής μορφής λευχαιμίας, η οποία είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στα παιδιά, αφού παρατηρήθηκε ύφεση στην πρώτη ασθενή που επωφελήθηκε από αυτήν.

Ο λόγος για την 13χρονη Αλίσα, η οποία διαγνώστηκε πριν έναν χρόνο με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία T. Ακολούθησαν οι συμβατικές θεραπείες, χωρίς, όμως, επιτυχία, αφού δεν ανταποκρίθηκε στις κλασικές χημειοθεραπείες και στη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Όμως, οι γιατροί του Great Ormond Street Hospital for Children του Λονδίνου δοκίμασαν μία νέα θεραπεία που χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που προέρχονται από υγιή εθελοντή.

Μέσα σε διάστημα 28 ημερών, παρουσίασε ύφεση, επιτρέποντάς της να υποβληθεί σε δεύτερη μεταμόσχευση μυελού των οστών για την αποκατάσταση του ανοσοποιητικού της συστήματος. “Χωρίς αυτήν την πειραματική θεραπεία, η μόνη επιλογή της Αλίσα θα ήταν οι παρηγορητικές θεραπείες”, αναφέρει το νοσοκομείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Έτσι, η Αλίσα γίνεται η πρώτη ασθενής που έλαβε τροποποιημένα T λεμφοκύτταρα, όπως σημείωσε το νοσοκομείο. Η θεραπεία περιλαμβάνει την χημική μετατροπή γραμμάτων του κώδικα DNA.

Έξι μήνες αργότερα, η Αλίσα “είναι καλά” και έχει επιστρέψει στο σπίτι της στο Λέστερ, όπου βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Και ευτυχισμένη ανυπομονεί να έρθουν τα Χριστούγεννα, αλλά και ο γάμος της θείας της, όπου θα είναι παράνυφος.

Διαβάστε επίσης

Share: