Η Κατερίνα Γιατζόγλου μάς ξεναγεί στο μυθικό ξενοδοχείο της Chourchevel Η τέχνη της απόλαυσης! – Αποκλειστικό

Το Saint Roch στην Courchevel ανήκει στους αδελφούς Tournier. Αν και οικογενειακός όµιλος, διαθέτει από τα πιο exclusive ξενοδοχεία και εστιατόρια του πλανήτη. Το μυθικό ξενοδοχείο ανοίγει την πύλη, στα άδυτα της αισθητικής και της πολυτέλειας.

Το 1946 ο Εmile Allais (πρώην Ολυµπιονίκης του σκι) είχε ένα όραµα: να βρει κάποιες πλαγιές για να δηµιουργήσει το καλύτερο χιονοδροµικό κέντρο της Ευρώπης. Η πραγµατικότητα ξεπέρασε –όπως συχνά συµβαίνει– τη φαντασία του, γιατί η Courchevel, στις Γαλλικές Άλπεις ίναι το απόλυτο ski resort. 

Το Saint Roch το παρακολουθούσα από το ξεκίνηµά του. Οι φήµες είχαν ξεπεράσει τα σύνορα των βουνών

Το 2007, στη Γενεύη και το Παρίσι συζητούσαν για το πιο «luxury and sexy» που κατασκευάζεται στην Courchevel, µε ένα τεράστιο budget για εσωτερική διακόσµηση. Υλικά απαγορευμένα για ξενοδοχείο (λόγω κόστους) ήταν τα βασικά στοιχεία του Saint Roch. 

Κροκό, αληθινές γούνες, δέρματα από πόνι, σαύρες, ζέµπρες, κρύσταλλα Baccarat… Είναι αυτονόητο, λοιπόν, το µέγεθος της περιέργειάς µου να επισκεφθώ το Saint Roch. 

Θα ξεκινήσω από το τέλος. 

Η παραμονή µου εκεί δεν είναι συγκρίσιμη, είναι μοναδική εμπειρία. Το πρώτο σοκ το παθαίνεις µε το που μπαίνεις στο ξενοδοχείο. Το μαύρο επικρατεί παντού, αλλάζει απλώς η απόχρωσή του, ανάλογα µε την επιφάνεια. 

Το σκηνικό µοιάζει µε ένα très élégant σαλόνι. Πατώµατα από µαύρο παλαιωµένο «βέγκε» και κροκό, δέρµατα στους τοίχους, κρύσταλλα καθρέφτες, πολυέλαιοι, λάκες και γούνινοι καναπέδες. 

Σίγουρα δεν θυμίζει µε τίποτα ξενοδοχείο. Ο φωτισµός είναι χαμηλός και µυστηριώδης. 

Σε µια γωνία του τεράστιου σαλονιού, ένα γραφείο εκπληκτικό Νapoleon µε δύο vintage πολυθρόνες από µαύρο pony skin εκτελεί χρέη ρεσεψιόν. 

Αφού σου προσφέρουν µια ice champagne (καµιά σχέση µε την κανονική) και διάφορα σνακ, περιμένουν μέχρι….. να συνέλθεις… και µετά σε οδηγούν στο δωµάτιό σου µε συνωµοτικό ύφος. 

Όλο το προσωπικό είναι «βγαλμένο» από Fashion Week του Μιλάνου και κερδίζει εύκολα το απορημένο ύφος σου

Επειδή ξέρουν, σου ανοίγουν την πόρτα µε βλέµµα υπεροχής και σε κοιτούν για να απολαύσουν την αντίδρασή σου. 

Εντάξει, αυτό δεν υπάρχει! Κανένα δωµάτιο δεν είναι ίδιο. Όλα είναι unique! Black, sexy and glamorous. Tα black silver κεριά ελευθερώνουν στην ατµόσφαιρα ένα µεθυστικό άρωµα που σε «πιάνει» στο πρώτο βήµα. 

Σου ανοίγουν τη βεράντα για να δεις τη χιονισμένη πλαγιά µε τα έλατα, που φτάνουν μέχρι και το εσωτερικό της σε baby μέγεθος! «ΟΚ! Δεν θέλω να δω και την πισίνα σήμερα», σκέφτομαι. «Θα µου έρθει κανένα εγκεφαλικό!»

Κοιτάζω γύρω µου την πίστα που τόσο λαχταράω, το απίστευτο δωμάτιο, τα εντυπωσιακά έπιπλα και το χιόνι που έχει αρχίσει να πέφτει…Η πόρτα που χτυπάει διακόπτει τη νιρβάνα µου. Ένας «fashionistas» µπαίνει µε χάρη, ψεκάζει όλον το χώρο µε ένα μικροσκοπικό μπουκαλάκι (μαύρο ασφαλώς) και μετά το αφήνει στο μαξιλάρι µου. Το άρωμα είναι ίδιο, αλλά σε τόνο πιο δυνατό και πιο µεθυστικό από αυτό των κεριών! 

Δεν θέλω να φύγω ποτέ από εδώ. Πειράζει;

Διαβάστε επίσης

https://www.female-g.com/2022/10/23/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%b6%cf%8c%ce%b3%ce%bb%ce%bf%cf%85-%cf%87%ce%ac%ce%bb%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%86%cf%89-2/

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα