Search
Close this search box.

Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν εξηγεί γιατί έκρυβε για χρόνια ότι είναι ομοφυλόφιλος

Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν ήταν το απόλυτο είδωλο, ο άνδρας τον οποίο ερωτεύτηκαν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο και ένιωσαν πως… αμαρτάνουν όταν καθηλώνονταν μπροστά από τη μικρή οθόνη για να δούνε τον γοητευτικό πάτερ Ραλφ στη θρυλική σειρά, “Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας”. Κι ενώ όλες οι γυναίκες και ο Τύπος μιλούσαν για τον γοητευτικό ηθοποιό του οποίου είχαν προσδώσει τον χαρακτηρισμό του “καρδιοκατακτητή”, εκείνος έκρυβε επιμελώς τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Για πάρα πολλά χρόνια, ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν ζούσε μια διπλή κρυφή ζωή και χρειάστηκε να φτάσει 70 ετών για να ρίξει ο ίδιος φως, μέσα από την αυτοβιογραφία του «Shattered Love», το 2003. Σε αυτήν για πρώτη φορά παραδέχτηκε πως είναι ομοφυλόφιλος, εξηγώντας και τους λόγους για τους οποίους κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Ο 88χρονος σήμερα ηθοποιός, δημοπρατεί μερικά από τα πολύτιμα υπάρχοντά του. Η δημοπρασία που φέρει τον τίτλο «Property from the Life and Career of Richard Chamberlain», είναι μέρος των Julien’s Auctions και Turner Classic Movies «Icons & Idols: Hollywood», και ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, ενώ θα είναι διαθέσιμη και στο διαδίκτυο. Μάλιστα ένα από τα σημαντικότερα προσωπικά αντικείμενα του που δημοπρατούνται, είναι και η ενδυμασία που φόρεσε για την ταινία «Shogun».

“Έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός”

Με αφορμή τη δημοπρασία, ο Τσάμπερλεϊν μίλησε ανοιχτά στο Fox News Digital, για όλα και εξήγησε γιατί άργησε τόσο πολύ να κάνει το coming out.

«Έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός. Τα περιοδικά έκαναν πολλές συνεντεύξεις και το υποψιάζονταν κάπως. Μου έκαναν ερωτήσεις όπως “Πότε θα παντρευτείς και θα κάνεις παιδιά;” και εγώ έλεγα, “Όχι ακόμα. Είμαι τρομερά απασχολημένος”. Έπρεπε να προσέχω για πολύ καιρό»., είπε.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο ηθοποιός τόνισε πως η προσπάθειά του να κρύβει τη σεξουαλικές του προτιμήσεις, γρήγορα του έγινε συνήθεια, με αποτέλεσμα να περνούν τα χρόνια και εκείνος να συνεχίζει να κρατά κρυφές τις απολαύσεις και τις ερωτικές σχέσεις που σύναψε με συντρόφους του: «Το συνήθισα τόσο πολύ που ήταν συνηθισμένο να είμαι προσεκτικός και σε επιφυλακή σε ορισμένες περιπτώσεις. Θα ήμουν πιο χαρούμενος αν ήμουν ελεύθερος. Ήμουν όμως ηθοποιός και αυτό είναι αυτό που ήθελα από αυτή τη ζωή».

https://www.youtube.com/watch?v=9SICVgzYnNY

“Ήμουν εντελώς ελεύθερος να μιλήσω για αυτό. Δεν φοβόμουν”

Ο Τσάμπερλεϊν μοιράστηκε για πρώτη φορά την αλήθεια του στα απομνημονεύματά του.

«Όσο έγραφα αυτό το βιβλίο, νόμιζα ότι θα ήταν ένα φιλοσοφικό αφήγημα για το πώς να ζήσεις τη ζωή σου καλύτερα. Ο εκδότης μου είπε “Ρίτσαρντ, πρέπει να μιλήσεις για τον πραγματικό σου εαυτό και από πού προήλθαν όλες αυτές οι φιλοσοφικές ιδέες”. Έγραφα… και ήταν σχεδόν σαν ένας άγγελος να μπήκε στο δωμάτιο. Δεν είδα άγγελο, φυσικά. Αλλά ήταν σχεδόν σαν να ήρθε αυτή η αγγελική παρουσία, για να βάλει το χέρι της στο κεφάλι μου. “Ρίτσαρντ, γαβγίζεις σε λάθος δέντρο εδώ. Δεν υπάρχει τίποτα, απολύτως τίποτα κακό με εσένα και τη ζωή σου και να είσαι γκέι. Είναι εντελώς άσχετο με την αξία σου ως άνθρωπος. Άσε όλο αυτόν τον φόβο, εγκατέλειψε όλη αυτή την απόκρυψη. Απλά εγκατέλειψε το” μου είχε πει», εξήγησε.

Και πρόσθεσε: «Ξαφνικά ένιωσα βαθιά στα κόκκαλά μου την αλήθεια αυτών που μου έλεγε αυτός ο άγγελος. Συμφώνησα βαθιά μέσα στην καρδιά και τα κόκκαλά μου ότι… να είμαι αυτός που είμαι ήταν μια χαρά. Ήξερα ότι όλοι θα ήθελαν να μιλήσουν για μένα ότι είμαι ομοφυλόφιλος στο Χόλιγουντ. Και ήμουν εντελώς ελεύθερος να μιλήσω για αυτό. Δεν φοβόμουν».

Την εποχή που κυκλοφόρησε το βιβλίο, ήταν ακόμη παντρεμένος με τον επί χρόνια μάνατζερ και σύντροφό του, Μάρτιν Ράμπετ. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1984 και όπως έχει πει πολλές φορές σε συνεντεύξεις του, ήταν ευγνώμων για την αγάπη του συζύγου του. Ωστόσο, χώρισαν μετά από 33 χρόνια,

Διαβάστε επίσης

Share: