Η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος για τον Μίκαελ Σουμάχερ – 9 χρόνια μετά το φρικτό ατύχημα και το μυστήριο για την υγεία του, παραμένει

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Δεκεμβρίου του 2013. Η μέρα που “πάγωσε” τον κόσμο και τον… χρόνο για τον Μίκαελ Σουμάχερ, λίγες ημέρες πριν τα 43α του γενέθλια.. Ο πιλότος της Formula 1, ο ανίκητος “Σούμι,” ο «θρύλος» του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει ένα τρομακτικό ατύχημα στις Γαλλικές Άλπεις, όπου έκανε σκι με τον τότε 14 χρονών γιο του, Μικ.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ βγαίνει εκτός της πίστας του χιονοδρομικού κέντρου, χάνει τον έλεγχο και πέφτει δυνατά με το κεφάλι πάνω σε έναν βράχο. Το κράνος είναι ο λόγος που βρίσκεται εν ζωή…

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου τοποθετήθηκε σε ιατρικό κώμα, λόγω της σοβαρής εγκεφαλικής βλάβης την οποία υπέστη. Έπρεπε να περάσουν τρεις μήνες για να δείξει σημάδια συνείδησης, με τους γιατρούς σταδιακά να αποφασίζουν να τον βγάλουν από το κώμα.

Τον Ιούνιο του 2014, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του πανεπιστημίου της Λωζάνης για περαιτέρω ανάρρωση, ενώ από το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς μέχρι και σήμερα, βρίσκεται στο σπίτι του κοντά στην λίμνη της Γενεύης.

Το μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας του

Τον πρώτο καιρό μετά το φρικτό ατύχημα, οι πληροφορίες γύρω από την κατάσταση της υγείας του ήταν πολλές. Σε σημείο να προκληθεί μία σύχγιση και να μην μπορείς να διακρίνεις την αλήθεια από τις φήμες.

Κάπου εκεί, η οικογένειά του αποφάσισε να υψώσει έναν τοίχο σιωπής, προστατεύοντας τον άνθρωπό τους. Τον Ιούνιο του 2014, η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε πως ο Μίκαελ βγήκε από το κώμα, ενώ μεταφέρθηκε και από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύονταν για 6 μήνες, σε άγνωστο μέρος, ώστε να αρχίσει την αποθεραπεία του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Από τότε, οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του είναι ελάχιστες. Αυτή άλλωστε είναι και η επιθυμία της συζύγου του, Κορίνας η οποία στέκεται βράχος στο πλευρό του.

Κατά καιρούς κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κατάσταση της υγείας του “Σούμι”, αλλά κανείς δεν ξέρει τι ισχύει πραγματικά.

Εννιά χρόνια μετά και όσοι συναναστρέφονται την οικογένειά του, λένε πως ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος. Φαίνεται πως η ζωή του, πλέον, δεν κινδυνεύει, αλλά είναι πολύ αδύνατος, με εγκεφαλική βλάβη που θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα της συνείδησης και της κίνησης.

Διαβάστε επίσης

Share: