Η Πόπη Τσαπανίδου ενδίδει τελικά στην πολιτική – Το παρασκήνιο

Ήταν πριν τρία χρόνια όταν η Πόπη Τσαπανίδου σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, δήλωνε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την πολιτική. “Αν κατέβω με ένα κόμμα, θα περάσω στον κόσμο ότι τόσο καιρό εγώ τι έκανα; Σου περνούσα αυτό που εγώ πίστευα. Εσύ νόμιζες ότι στο έδινα αντικειμενικά, αλλά εγώ στην πραγματικότητα άνοιγα το δρόμο για να το εξαργυρώσω επαγγελματικά στην πολιτική..“, δήλωνε χαρακτηριστικά.

Από το 2019 μέχρι σήμερα που ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , εκτός από τα τρία χρόνια, πέρασε και η ίδια η δημοσιογράφος από το Open του Ιβάν Σαββίδη, αναλαμβάνοντας τον Αύγουστο του 2021 την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού. Που παρεμπιπτόντως, με κάποιες εξαιρέσεις, δεν τα κατάφερνε απέναντι στον ανταγωνισμό, σημειώνοντας στο δυναμικό κοινό απογοητευτικά νούμερα, ακόμα και 2,9% τηλεθέαση.

Και φαίνεται πως το πέρασμα αυτό μπορεί να μην κράτησε πολύ, όμως, ήταν αρκετό για να καλλιεργηθούν οι καλές σχέσεις της δημοσιογράφου με το κόμμα του Σύριζα. Εξάλλου, η ίδια όλα τα χρόνια της παρουσίας της είχε – θα λέγαμε – ένα κεντροαριστερό προφίλ (και σε αυτό ευελπιστεί ο Αλέξης Τσίπρας με τη συγκεκριμένη πρώτη επιλογή του για τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος), αλλά ποτέ δεν είχε συσχετιστεί με ένα συγκεκριμένο κόμμα.

Το Open του Σαββίδη, λοιπόν δεν αποκλείεται να διεύρυνε τις καλές σχέσεις της με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις ευλογίες του ισχυρού επιχειρηματία. Και τρία χρόνια μετά – όπως καυτηριάζουν και πολλοί χρήστες στο Twitter – η Πόπη Τσαπανίδου διαψεύδει η ίδια τον εαυτό της και τις περίφημες εκείνες δηλώσεις περί “αντικειμενικότητας” και “επαγγελματικής εξαργύρωσης”. Κι επειδή η γνωστή συνταγή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι: αναλαμβάνεις εκπρόσωπος Τύπου και μετά κατεβαίνεις βουλευτής, πλέον δεν αποκλείουμε η δημοσιογράφος να κατέβει σε επόμενες εκλογές ως υποψήφια βουλευτής.

Η Πόπη Τσαπανίδου εξηγεί τους λόγους που αποδέχθηκε την πρόταση Τσίπρα

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει η Πόπη Τσαπανίδου και αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, αφού πουθενά δεν είχε διαρρεύσει το όνομά της, η δημοσιογράφος με μία ανάρτησή της, εξήγησε τους λόγους που έκανε τα “όχι” της “¨ναι” και δέχτηκε τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του Σύριζα.

“Κάποιες αποφάσεις, είναι πιο δύσκολες από άλλες. Σου αλλάζουν τη ζωή, σε φέρνουν αντιμέτωπο με πτυχές του εαυτού σου που ξαφνιάζουν και σένα τον ίδιο, με τη δυναμικότητα που διεκδικούν να εμφανιστούν. Πήρα λοιπόν μια απόφαση και θέλω σήμερα να την μοιραστώ μαζί σας.
Πριν λίγο καιρό, δέχτηκα μια πρόταση καθαρή, ξάστερη και συγκεκριμένη. Μια πρόταση απαιτητική που με τίμησε και με συγκίνησε. Σύντομα θα με βλέπετε και θα με ακούτε να επικοινωνώ τις θέσεις, τις απόψεις, τις προτάσεις και τις δράσεις του Σύριζα.
Πριν το αποφασίσω, το συζήτησα με τις κόρες μου και λίγους δικούς μου ανθρώπους και βεβαιώθηκα τόσο για την επιλογή μου, όσο και για την υποστήριξή τους.
Παραιτήθηκα – αιφνιδιαστικά ομολογώ- από ένα κανάλι που με εμπιστεύτηκε για την θέση της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου. Άφησα την ζώνη ασφάλειας που είχα χτίσει, ενώ ήμουν στο καλύτερο της σημείο. Και διαδέχομαι τον Νάσο Ηλιόπουλο που θα κατέβει υποψήφιος και του εύχομαι με όλη μου την ψυχή καλή τύχη.
Μακριά από το γνώριμο, το σίγουρο, το ασφαλές, την άξια ομάδα που με στήριζε, επέλεξα να ενώσω τις δυνάμεις μου με μια άλλη -νέα- ομάδα ανθρώπων που έχουν όραμα. Προοδευτικό όραμα, στόχους και αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Γιατί αυτό το βήμα;

Γιατί πιστεύω ότι οι εποχές που ζούμε χρειάζονται δουλειά και όχι μόνο κριτική. Και στην ηλικία που βρίσκομαι, είμαι πια έτοιμη να περάσω και στην άλλη πλευρά. Να δοκιμάσω, να κάνω ότι μπορώ, για να σας εξηγήσω το όραμα που έχει ο Σύριζα – Π.Σ. Το οποίο θα πρέπει να κριτικάρει πλέον κάποιος άλλος δημοσιογράφος στην θέση που αφήνω.

Στην πραγματικότητα δηλαδή, πάλι τα νέα θα σας λέω. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε, αλλά θα σας εξηγώ τα νέα ενός πολιτικού κόμματος με του οποίου τις απόψεις ταυτίζομαι. Κι έχω και εγώ τους ίδιους φόβους και τις ίδιες ανησυχίες με εσάς. Θα χρειαστεί να μεταφράσω κάποια πράγματα, να πάρω τις απαντήσεις σε άλλα για να μπορέσω να σας τα μεταφέρω. Γιατί το σημαντικό δεν είναι μόνο να αλλάζουμε αλλά να καταλαβαίνουμε πως και τι αλλάζουμε.”

Διαβάστε επίσης

Share: