Τα 5 προβλήματα που όταν υπάρχουν σε μία σχέση, δύσκολα λύνονται

Όλες οι σχέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα, άλλες μικρά και άλλες μεγάλα. Υπάρχουν όμως 5 συγκαικριμένα προβλήματα, που όταν υπάρχουν και κυρίως όταν συνδυάζονται μεταξύ τους, μόνο ένας ειδικός μπορεί να τα λύσει. Η διάθεση βέβαια του ζευγαριού στο να δεχτεί βοήθεια, είναι το κλειδί της αρχής στο να σώσουν την σχέση τους.

  1. Η βία σε όλα της τα επίπεδα είναι καταστρεπτική για μία σχέση. Συνήθως είναι με ξύλο και προχωράει σε λεκτική και ψυχολογική. Έχει σβήσει ο σεβασμός ανάμεσα στο ζευγάρι και έχει πάρει τη θέση του ο θυμός και η κατάκτηση του θηράματος, είναι δικό μου και θα το κάνω ότι θέλω. Δεν υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Συνήθως προέρχεται από ψυχικό το τραύμα του θύτη και το θύμα βιώνει υποβίβαση της προσωπικότητας του.
Photo:pixabay/Here and now, unfortunately, ends my journey on Pixabay 

2. Όταν η επιθυμία για έρωτα και σεξ δεν υπάρχει πια, το ζευγάρι περνάει σε ένα άλλο επίπεδο, κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά. Είναι εύλογο πως θα εισέλθουν τρίτα πρόσωπα μέσα στην σχέση. Θα πρέπει να δουλευτεί ξανά το ερωτικό στοιχείο ανάμεσα τους, να δώσουν κίνητρα οι ίδιοι, διαφορετικά η σχέση πολύ γρήγορα θα λήξει.

Photo:pixabay.com/Robson Wojcik

3. Όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι, δυστυχώς αρχίζουν πολλά άλλα προβλήματα, που είναι σαν προσάναμμα για να βάλεις φωτιά. Αρχίζει η αμφισβήτηση, η γκρίνια, ο έλεγχος και η αρνητική στάση γιατί θα ψάχνεις πάντα κάτι να βρεις. Αν έχει προηγηθεί κάποιο περιστατικό αμφισβήτησης θα πρέπει να ζητηθεί συγνώμη, να τηρηθεί και να δοθεί λίγος χρόνος ώστε να ξεπεραστεί.

Photo:pixabay.com/Afif Kusuma 

4. Τα οικονομικά προβλήματα είναι συνήθως ο πυρήνας πολλών προβλημάτων του ζευγαριού. Βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις πάνω από μία δεκαετία και έχουν ριζώσει μέσα στην ζωή μας, ουσιαστικά έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά. Το ζευγάρι όμως στην πρώτη οικονομική δυσκολία θα έχει σίγουρα έναν καβγά και όλο αυτό αφήνει μία πικρία που σιγά σιγά συσσωρεύεται και όταν ξεσπάσει είναι καταλυτικά καταστροφικό για τη σχέση τους.

Photo:pixabay.com/Gerd Altmann 

5. Οι καταχρήσεις μόνο καταστρέφουν, όχι μόνο τη σχέση, αλλά πρώτα τον ίδιο τον εμπλεκόμενο. Αυτό που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε χρήστης είναι το πόσο κακό κάνει όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά και στους ανθρώπους που έχει γύρω του και τον αγαπούν, είτε είναι γονιός, είτε σύντροφος, είτε το παιδί του. Είναι σίγουρα μία περίπτωση που χρειάζεται ιατρική βοήθεια. Τα βιώματα από σχέσεις με καταχρήσεις μόνο καταστρεπτικά μπορεί να είναι.

Phot:pixabay/Лечение Наркомании 

Photo cover:pixabay.com/bruce lam

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα