Τρεις συμβουλές για κουρασμένες μαμάδες ώστε να πάνε τα παιδιά άμεσα για ύπνο

Εάν τρέχετε, σκαρφαλώνετε, πηδάτε και τραγουδάτε όλη μέρα (και δεν κάθεστε ποτέ), το πιθανότερο είναι ότι μέχρι την ώρα του ύπνου θα είστε τόσο εξαντλημένοι που θα λιποθυμήσετε μόλις το κεφάλι σας χτυπήσει το μαξιλάρι. Γιατί λοιπόν τα παιδιά σας δεν θέλουν να πάνε για ύπνο τις πολυάσχολες μέρες (οι κουρασμένοι γονείς τα παρακαλούν);

Τα μικρά παιδιά είναι ένα μυστήριο. Οι συνήθειες και οι ανάγκες ύπνου τους είναι συχνά αντίθετες από αυτές των ενηλίκων. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο να λυθούν. Απλώς χρειάζεται να κατακτήσετε μερικές δεξιότητες γονικής μέριμνας και αυτό ακριβώς πρόκειται να σας διδάξει αυτό το άρθρο.

Ο ύπνος προάγει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη (και βοηθά τους γονείς να αναζωογονηθούν). Όσο πιο γρήγορα εφαρμόσετε τις παρακάτω αποδεδειγμένες συμβουλές, τόσο πιο γρήγορα το αγοράκι ή το κοριτσάκι σας θα αποκοιμηθεί εύκολα.

Συμβουλές ύπνου νηπίων για κουρασμένες μαμάδες

1: Η συνέπεια είναι το κλειδί

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το παιδί σας συνεπές είναι να διατηρήσουμε τους γονείς μας συνεπείς. Όταν οι μέρες του παιδιού σας ακολουθούν μια γνωστή ρουτίνα και ρυθμό, οι γονείς συνήθως αντιμετωπίζουν λιγότερες αντιστάσεις και λιγότερες συναισθηματικές εκρήξεις πριν τον ύπνο. Πράγματι, τα μικρά παιδιά μαθαίνουν να αποδέχονται ότι ορισμένα πράγματα συμβαίνουν με τη σειρά ή σε συγκεκριμένες στιγμές. (Αυτή η έλλειψη εξοικείωσης μπορεί να κάνει το παιδί σας να αισθάνεται ανασφαλές ή ανθεκτικό εάν υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα δραστηριοτήτων κάθε μέρα.

Εάν θέλετε το παιδί σας να κοιμάται καλά κάθε μέρα, είναι απαραίτητη μια σταθερή ρουτίνα. Ακόμα κι αν στο παιδί σας φαίνεται ότι δεν αρέσει η ρουτίνα του, θα ωφεληθεί πολύ από αυτήν! Και με τον καιρό, θα συνηθίσουν τη ρουτίνα. Και θα το συνηθίσουν με τον καιρό. Το πρόγραμμα ύπνου του μωρού σας πρέπει να περιλαμβάνει.

  •  Ξυπνήστε τα την ίδια ώρα κάθε μέρα.
  • Τακτικός υπνάκος
  • Μια χαλαρή ρουτίνα πριν τον ύπνο
  • Συνεπής ώρα ύπνου

ΟΠΑ, τι? «Πρέπει πραγματικά να ξυπνήσω τα παιδιά μου; Ξέρω ότι ακούγεται τρελό, αλλά αν το παιδί σας ξυπνά την ίδια ώρα κάθε πρωί, θα είναι πιο πιθανό να αποκοιμηθεί. Το ίδιο ισχύει και για την ώρα του ύπνου. Ρυθμίζετε το βιολογικό τους ρολόι έτσι ώστε να πάνε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε μέρα, κάτι που τους βοηθά να καταπολεμήσουν τη στέρηση ύπνου. (Είναι το όνειρο κάθε γονιού!) .

Σκεφτείτε το ως εξής: Τα νήπια μπορεί να μπερδευτούν με την παραμικρή αλλαγή. Αν καθυστερήσουν τον υπνάκο τους κατά μία ώρα, μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή τους όλη την ημέρα και να δυσκολέψει άλλα πράγματα. Έτσι, όσο περισσότερο δημιουργείτε ένα σταθερό πρόγραμμα και το ακολουθείτε, τόσο περισσότερο θα ωφεληθεί το παιδί σας. Θα κοιμούνται καλύτερα και πιο εύκολα, η διάθεσή τους θα βελτιώνεται και όλοι θα είναι πιο χαρούμενοι!

Αν και μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο να τα ξυπνήσεις το πρωί ή να τους δώσεις μερικές μέρες άδεια πριν τον ύπνο, οι ανταμοιβές είναι τεράστιες στη γραμμή. Εάν έχετε ένα αγανακτισμένο παιδί, η ώρα του ύπνου μπορεί να είναι κάθε άλλο παρά χαλαρωτική! Καθιερώστε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο που έχει ως στόχο να τους κάνει να ξεκουραστούν πριν τον ύπνο. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο που στοχεύει να ηρεμήσει και να χαλαρώσει το μικρό σας.

2: Η κούνια είναι απαραίτητη τουλάχιστον μέχρι τα τρία

Ακούγεται οικείο? Τα δεύτερα γενέθλια του παιδιού σας πλησιάζουν και πιστεύετε ότι θα ήταν «χαριτωμένο» να του πάρετε μια μεγάλη κούνια με σεντόνια Paw Patrol επειδή είναι μεγάλο παιδί τώρα. Πολλοί γονείς ταυτίζουν την κούνια με ένα μωρό και πιστεύουν ότι το παιδί τους δεν θα το χρειάζεται πλέον μέχρι την ηλικία των δύο ετών. Στην πραγματικότητα, το να τα κρατάτε στην κούνια τους είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να κοιμηθείτε καλά. Μετακινήστε το παιδί σας σε μια κούνια ή ένα queen κρεβάτι μόνο εάν ξετυλίγεται τακτικά από την κούνια του και αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια.

Μην εγκαταλείπετε την κούνια μέχρι το παιδί σας να γίνει τριών! Τα παιδικά κρεβάτια είναι τόσο χαριτωμένα αυτές τις μέρες και ξέρω ότι αυτό είναι ένα ορόσημο για το μικρό σας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά κάτω των τριών ετών δεν έχουν τη γνωστική ωριμότητα και τον έλεγχο των παρορμήσεων που χρειάζονται για να μείνουν στο κρεβάτι όλη τη νύχτα. Επομένως, ένα κρεβάτι με όρια (γνωστός και ως κούνια) είναι μια άλλη σημαντική σύσταση για τον ύπνο του νηπίου.

Τι γίνεται λοιπόν αν το παιδί σας έχει αρχίσει να βγαίνει από την κούνια; Πριν αποφασίσετε να αφήσετε την κούνια, δοκιμάστε αυτές τις προτάσεις.

  •  Αφαιρέστε οτιδήποτε από την κούνια που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να σκαρφαλώσει, όπως προφυλακτήρες, λούτρινα ζωάκια ή κοντινά έπιπλα.
  • Εάν η πλευρά του κρεβατιού σας είναι ανώμαλη, αναποδογυρίστε την έτσι ώστε η πιο κοντή πλευρά να είναι στον τοίχο (και η μακρύτερη πλευρά να είναι στραμμένη προς τα έξω). Αυτό θα σηκώσει αμέσως το πλάι του κρεβατιού μερικά εκατοστά και θα επιτρέψει στο παιδί σας να κοιμηθεί εκεί με ασφάλεια για μερικούς μήνες ακόμη.
  • Αφήστε το παιδί σας να κοιμηθεί σε μια κούνια (ή σε κούνια ταξιδιού) από την οποία δεν μπορεί να βγει. Και πάλι, αυτό θα σας αγοράσει μερικούς επιπλέον μήνες ύπνου στο κρεβάτι (και τη λογική σας).

3: Βρείτε τρόπους να απαλύνετε το άγχος αποχωρισμού του παιδιού σας

Όταν το παιδί σας μπαίνει στη βρεφική ηλικία, υφίσταται αρκετά σημαντικές αλλαγές. Μαθαίνουν να περπατούν, να επικοινωνούν, να εξερευνούν τον κόσμο τους και να αλληλεπιδρούν με άλλους. Αυτή είναι μια πολυάσχολη περίοδος από αναπτυξιακή προοπτική. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που το παιδί σας μαθαίνει μια νέα δεξιότητα, φτάνει σε ένα ορόσημο ή βιώνει μια έκρηξη ανάπτυξης, μπορεί να το βλέπετε να υποχωρεί προσωρινά σε έναν άλλο τομέα.

Για ένα μικρό παιδί, είναι φυσιολογικό το άγχος αποχωρισμού να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια σημαντικών ορόσημων ή περιόδων αλλαγής. Αν και μπορεί να φαίνεται αγχωτικό, είναι ένα απολύτως φυσιολογικό στάδιο ανάπτυξης.

Σημάδια άγχους αποχωρισμού

Τα παιδιά με άγχος αποχωρισμού συχνά κλαίνε όταν φεύγετε από το δωμάτιο, κολλάνε πάνω σας όταν υπάρχουν άγνωστοι γύρω σας ή χρειάζονται να είναι κοντά σας όλη την ημέρα. Τα μικρά παιδιά σε αυτήν την κατάσταση μπορεί να επιμείνουν δυνατά ότι δεν θέλουν να χωριστούν από εσάς, είτε είναι στο τέλος του παιδικού σταθμού, είτε πριν τον ύπνο, είτε όταν χρειάζεστε μόνο λίγα λεπτά για να πάτε στην τουαλέτα. .

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω γιατί το άγχος αποχωρισμού είναι τόσο πραγματικό για το παιδί σας. Είναι μια εξαιρετική μετάβαση από το να σέρνεσαι στα τέσσερα στο να στέκεσαι και να περπατάς με δύο πόδια. Ξαφνικά ο κόσμος τους μοιάζει και νιώθει διαφορετικός. Η αλλαγή είναι τρομακτική, επομένως τα μικρά μας προσκολλώνται περισσότερο πάνω μας για να νιώθουν ασφαλή και προστατευμένα. Αν και τα περισσότερα νήπια απολαμβάνουν να εξερευνούν την ανεξαρτησία τους, μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό!

Βιολογικά μιλώντας, με την αλλαγή έρχεται η ευπάθεια. Έτσι, όταν τα παιδιά μας αισθάνονται ευάλωτα, χρειάζονται όλη την προστασία και την αγάπη που μπορούν να λάβουν, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ουρλιαχτά και εκρήξεις όταν πρέπει να φύγετε. Μπορεί να δείτε το παιδί σας ξαφνικά να κλαίει και να κολλάει πάνω σας πριν τον ύπνο. Πράγματι, σηματοδοτεί τη στιγμή που θα σε αφήσουν.

Photo cover:pixabay.com/fredrikwandem/children

Διαβάστε επίσης:

Share: