Που αλλού μας χρησιμεύει το αλάτι εκτός από το φαγητό

Η πεθερά μου, μου είπε το μυστικό γιατί έριχνε αλάτι στην τουαλέτα και στο νεροχύτη. Μετά από αυτό, αγόρασα ένα “λευκό σωτήρα” για το μέλλον.

Η κριτική του αλατιού έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τελευταία. Οι άνθρωποι παντού αρνούνται να χρησιμοποιήσουν αυτό το προϊόν, αποκαλώντας το απλώς “λευκό θάνατο”. Ωστόσο, παρά τα ελαττώματά του, το αλάτι έχει πολλές πραγματικά μοναδικές ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν απαραίτητο όχι μόνο στη μαγειρική, αλλά και στην καθημερινή ζωή.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα ρούχα. Για να το κάνετε αυτό, απλά προσθέστε λίγο αλάτι στο απορρυπαντικό σας.

Το αλάτι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση της επίμονης βρωμιάς από τα παράθυρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι σε τρία λίτρα ζεστό νερό και μπορείτε να το μετατρέψετε σε απορρυπαντικό.

Και, φυσικά, το αλάτι είναι μια ευλογία για τους βουλωμένους σωλήνες. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για τον νεροχύτη ή την τουαλέτα. Απλά ρίξτε λίγο αλάτι στην τρύπα και στη συνέχεια ρίξτε βραστό νερό πάνω από όλο το πράγμα.

Photo cover:pixabay.com/mkupiec7/salt

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα