Τα λάθη που μπορείς να κάνεις και το παιδί σου έχει κακή συμπεριφορά

Τα παιδιά είναι ο καθρέπτης των γονιών και του χώρου που μεγαλώνουν. Δείτε τα λάθη που ίσως κάνετε και το παιδί σας είναι αντιδραστικό.

Τα παιδιά δοκιμάζουν τα όριά σας

Τα παιδιά συμπεριφέρονται άσχημα για να δοκιμάσουν τα όρια και να βρουν τα όριά τους. Εάν έχετε θεσπίσει κανόνες και διαπιστώσετε ότι το παιδί σας τους παραβαίνει αμέσως, σας κάνει τεστ για να δει αν μιλάτε σοβαρά. Θέστε ξεκάθαρα όρια και συνέπειες για την παραβίαση των κανόνων και μετά μείνετε σε αυτά.

Έχεις κάνει το παιδί σου να θυμώσει

Όταν τα παιδιά είναι αναστατωμένα, είναι πιο πιθανό να το δείξουν γιατί προσπαθούν να εκτονώσουν την απογοήτευση και τον θυμό τους. Όπως οι ενήλικες, τα μικρά παιδιά είναι πιο πιθανό να συμπεριφέρονται δυσάρεστα από απογοήτευση μαζί σας.

Δεν έχεις καταφέρει να του φτιάξεις τις ρουτίνες του

Τα παιδιά χρειάζονται ρουτίνες. Χρειάζονται καθορισμένο χρόνο για να πάνε για ύπνο και να σηκωθούν. Το χρειάζονται γιατί τους δείχνει τι πρέπει να τηρήσουν και σχηματίζουν μια ρουτίνα γύρω από τα όρια που θέτεις. Χωρίς μια ενσωματωμένη ρουτίνα, είναι δύσκολο για τα παιδιά να αναπτύξουν την αίσθηση της διαχείρισης των συναισθημάτων και των αναγκών τους. Με τη σειρά τους θα απελευθερωθούν.

Δεν έχει σωστή διατροφή

Η διατροφή έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στη συμπεριφορά των παιδιών από ό,τι νομίζετε. Όταν το παιδί σας τρώει πρόχειρο φαγητό ή δεν λαμβάνει αρκετά θρεπτικά συστατικά, δυσκολεύεται πολύ περισσότερο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του. Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά μπορούν να οδηγήσουν σε μυριάδες προβλήματα υγείας. Επομένως, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και σε επαρκή ποσότητα.

Τον αφήνεις να βλέπει τηλεόραση και να παίζει σε κονσόλες

Έχω παρατηρήσει ότι έχει γίνει κανόνας να βάζεις το παιδί σου μπροστά σε μια οθόνη για να το ηρεμείς. Οι οθόνες δεν ηρεμούν και το να βάζεις το παιδί σου μπροστά σε μια οθόνη δεν είναι καθόλου καλό για αυτό. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα κινητά τηλέφωνα και τα tablet προκαλούν εθισμό. Μπορείτε να φανταστείτε να δίνετε σε ένα μικρό παιδί οποιαδήποτε άλλη εθιστική ουσία και μετά να αναρωτιέστε γιατί εξακολουθεί να συμπεριφέρεται άσχημα και να δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί; Εάν το παιδί σας ξοδεύει πολύ χρόνο οθόνης, μειώστε τον και βρείτε άλλους τρόπους για να διοχετεύσετε την ενέργειά του. Δεν θα τους αρέσει, αλλά είναι πολύ καλύτερο για αυτούς.

Photo cover:pixabay.com/Victoria_Watercolor/teen

Διαβάστε επίσης:

Share: