Search
Close this search box.

Γέλη Αγγελοπούλου: Η μοιραία γυναίκα που δίχασε μια δυναστεία

Την τελευταία της πνοή άφησε την περασμένη Τρίτη 10 Ιανουαρίου, η Γέλη Παπαγιαννοπούλου – Αγγελοπούλου, μετά από μια μακρά περίοδο νοσηλείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Η δεύτερη σύζυγος του αποθανόντα Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου είχε εισέλθει στο νοσοκομείο με κορονοϊό, κι έχασε τη μάχη από άλλα υποκείμενα νοσήματα.

Η Γέλη Παπαγιαννοπούλου καταγόταν από την Πάτρα και ήταν γόνος μιας από τις ισχυρότερες οικονομικά οικογένειες στην Ελλάδα. Ιδρύτρια της «Επιστροφής», μιας οργάνωσης που είχε ως αντικείμενο την απεξάρτηση τοξικομανών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ίδιων και των οικογενειών τους. Σε αυτή την πρωτοβουλία, όπως δήλωνε η ίδια, την είχε στηρίξει ιδιαίτερα ο σύζυγός της, καθώς ήταν εκείνος που την “έσπρωξε” στη δημιουργία του συλλόγου.

Η Γενη Αγγελοπούλου ήταν φαινομενικά μία χαμηλών τόνων γυναίκα που όμως ασκούσε μεγάλη επιρροή στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο. Ήταν εντελώς, η άλλη όψη του νομίσματος από τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Επίσης, ήταν λιγομίλητη και ¨κλειστή” ως χαρακτήρας. Μιλούσε πάντα με μία διπλωματική “γλώσσα”, με όλους, εκτός από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο. Είχε το ταλέντο να “δυναμιτίζει” τον σύζυγό της χωρίς ένταση.

Ο γάμος με τον ισχυρό επιχειρηματία ήταν ο δεύτερος και για τους δύο. Η Γέλη Παπαγιαννοπούλου από τον πρώτο της γάμο έχει αποκτήσει μια κόρη, ενώ ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε αποκτήσει δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Γιώργο. Το ζευγάρι επισημοποίησε τη σχέση του στις 9 Ιουνίου 2002 στο Λιμποβίσι Αρκαδίας. Στο πρώτο σπίτι των Κολοκοτρωναίων, το οποίο και είχε ανοικοδομήσει ο πατέρας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης, πραγματοποιήθηκε το μυστήριο χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου και με την παρουσία πολλών διάσημων και μη καλεσμένων.

Στον γάμο παρόντες ήταν και οι δύο γιοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, με τον πατέρα τους να δηλώνει τότε συγκινημένος για την παρουσία τους: «Σαν σπουδαία παιδιά που είναι, γιατί έχουν σπουδαία μάνα, ήρθαν να παρασταθούν στη χαρά μας», είχε πει.

Η αρχή μίας ανελέητης διαμάχης

Ωστόσο, τότε εκείνη τη μέρα χαράς και οικογενειακής συγκίνησης, τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν λίγα χρόνια μετά… Όταν η οικογένεια χωρίστηκε στα δύο και ο πατέρας βρέθηκε απέναντι στα παιδιά του, σε μία ανελέητη δικαστική διαμάχη που κράτησε χρόνια και απασχόλησε για καιρό τον Τύπο. Μια διαμάχη που είχε φόντο την τεράστια περιουσία και βασική πρωταγωνίστρια – παρόλο που η ίδια αρνιόταν κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή – την Γέλη Παπαγιαννοπούλου-Αγγελοπούλου.

Η διαμάχη είχε πολλά επεισόδια με τα δύο μέτωπα να ψάχνουν το δίκιο τους δικαστικά σε Ελλάδα, Ελβετία ακόμη και στον Παναμά. Οι δύο γιοι του επιχειρηματία τόνιζαν ξανά και ξανά πως ποτέ δεν είχαν απέναντι τον πατέρα τους, και πως αυτό που προσπαθούσαν από κοινού, ήταν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες ανήκαν εξίσου κατά 1/3 στον πατέρα και σε καθέναν από τους δυο γιους.

Ανάμεσα σε άλλα η Χαλυβουργική, η ναυτιλιακή εταιρεία Arcadia και το βιομηχανικό πάρκο Ferrowohlen στη Ζυρίχη που αποτιμώνται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η υφαρπαγή μάλιστα σύμφωνα με τα δύο αδέρφια, της τελευταίας εταιρείας της Ζυρίχης άνοιξε ένα μεγάλο δικαστικό μέτωπο εκτός Ελλάδας, στον μακρινό Παναμά και ακολούθως στην Ελβετία.

Τα δύο αδέρφια έδειξαν μέσω της δικαστικής οδού και των δικογράφων τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα τους ως κύρια υπεύθυνη για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει. Την Γέλη Παπαγιαννοπούλου η οποία φρόντιζε τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο πριν τελικά παντρευτούν το 2002. Μία κόντρα που ξεκίνησε το 2015 με ένα γαϊτανάκι αγωγών και μηνύσεων από την πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου κατά των παιδιών του.

Η διαμάχη τα επόμενα χρόνια έγινε ακόμα πιο σφοδρή. Και όσο διήρκησε, η Γέλη Αγγελοπούλου παρέμεινε, όπως διέρρεε το περιβάλλον της, αμέτοχη. Αποποιήθηκε ότι έχει λόγο και ρόλο στις υποθέσεις του άντρα της και υποστήριξε ότι όλες οι κινήσεις γίνονται από τον σύζυγο της και τους δικηγόρους του.

“Σε μία οικογένεια η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη συντηρεί και η τρίτη τα χάνει”

Αίσθηση είχε προκαλέσει η ανακοίνωση του αείμνηστο επιχειρηματία, ο οποίος υποστήριζε πως δεχόταν πόλεμο από τα παιδιά του. Μια ανακοίνωση που ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που η κοινή γνώμη πίστευε: μία από τις ισχυρές δυναστείες της χώρας, βρισκόταν υπό κατάρρευση και η πάλαι ποτέ αγαπημένη οικογένεια είχε διχαστεί βαθιά.

Σε εκείνη την ανακοίνωση, ο επιχειρηματίας μεταξύ άλλων ανέφερε πως εκείνος ήταν ο αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας και πως δεχόταν μία άνευ προηγουμένου επίθεση από τα παιδιά του. ” Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής. Αντιμετωπίζω το παρόν και το μέλλον της εταιρείας με την απαιτούμενη σοβαρότητα και με γνώμονα το καλό των εργαζομένων της εταιρείας”, ανέφερε σε κάποιο σημείο της ανακοίνωσής του.

Το κλείσιμο της Χαλυβουργικής έφερε ξανά στην επιφάνεια την οικογενειακή διαμάχη, με τις δύο πλευρές να ρίχνουν η μία στην άλλη το μπαλάκι των ευθυνών. Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στην εφημερίδα «Καθημερινή», κατά την οποία ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Μη νομίσετε ότι δεν είχα φροντίσει για τη διαδοχή, τα είχα τακτοποιήσει όλα και είχα μεριμνήσει για όλους. Αλλά η ζωή τα φέρνει αλλιώς, και τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν. Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο, και είναι σωστό, ότι σε μία οικογένεια η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη συντηρεί και η τρίτη τα χάνει».

Οι γιοι αμφισβήτησαν τότε τη γνησιότητα της συνέντευξης, εμμένοντας στην άποψή τους περί απώλειας της νοητικής διαύγειας του πατέρα τους και δηλώνοντας πως όσα δημοσιεύτηκαν είναι κατασκευασμένα από τρίτα πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται στο περιβάλλον του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Λίγες ημέρες μετά, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι εξέδωσαν ανακοίνωση αναφορικά και με το κλείσιμο της Χαλυβουργικής, στην οποία εν ολίγοις σημείωναν πως λεφτά υπήρχαν για να σωθεί η επιχείρηση αλλά πήγαν στη σύζυγο του πατέρα τους.

Τον Οκτώβριο του 2019 ο πατέρας Αγγελόπουλος πλήρωσε δυο μισθούς στους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής και σε ανοιχτή του επιστολή καταφέρθηκε εναντίον των παιδιών του και του στενού τους συνεργάτη κατηγορώντας τους μεταξύ άλλων πως «μπλοκάρουν με μη νόμιμους τρόπους την εκταμίευση των χρημάτων της εταιρείας μετόχου Sea Island προς την Χαλυβουργική ώστε να τακτοποιηθούν οι πλείστες των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους εργαζομένους».

Η διαμάχη αυτή με την αμύθητη περιουσία ήταν στο επίκεντρο για αρκετά χρόνια. Τον Μάιο του 2021 ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έφυγε από τη ζωή και πριν λίγες μέρες τον ακολούθησε και δεύτερη σύζυγός του. Η Γέλη Παπαγιαννοπούλου την οποία “έδειχναν” ως τη μοιραία γυναίκα που δίχασε μια δυναστεία!

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα