Δημοσιογράφος «ανακήρυξε» νέο βασιλιά τον… Παύλο – Έξαλλο το διαδίκτυο

Μέχρι σήμερα, ξέραμε πως βασιλιάς είναι κάποιος που βασιλεύει μια χώρα. Όπως ξέραμε και από τις γιαγιάδες μας ότι είναι κάποιος βασιλιάς μιας χώρας, δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Το να είναι κάποιος βασιλιάς ή βασίλισσα άνευ χώρας δεν υφίσταται ο τίτλος.

Κι έρχεται, λοιπόν, ένας ιστορικός και δημοσιογράφος από τη Νορβηγία και τι μας λέει; Πως στην Ελλάδα έχουμε… βασιλιά και… διάδοχο θρόνου! Και σαν το Σπύρο Παπαδόπουλο στους Απαράδεκτους αναρωτιόμαστε: “Τι έγινε ρε παιδιά;” Ξέρουν οι ξένοι κάτι που δεν ξέρουμε εμείς; Είναι ο Νορβηγός στα αλήθεια ιστορικός; Ξέρει κατά που πέφτει η Ελλάδα; Μπέρδεψε τα βασίλεια και τις χώρες;

Mε αφορμή, loip;on, τον θάνατο του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, ο Νορβηγός ιστορικός και δημοσιογράφος ο Oscar Aanmoen, με ένα tweet του, μίλησε για τον… διάδοχο Παύλο. Στο άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα royalcentral.co.uk και έχει τον τίτλο: «Ο πρίγκιπας που γεννήθηκε για να κυβερνήσει, που έζησε τη ζωή του στην εξορία – Ο Παύλος της Ελλάδας» για μία εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καταπιάνεται με.. βασιλικά θέματα.

«Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς! Να ζήσει η αυτού μεγαλειότης, ο βασιλιάς Παύλος ο δεύτερος των Ελλήνων» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό, συνοδεύοντας τα λόγια του, με μια φωτογραφία του Παύλου στην οποία πρόσθεσε και το οικόσημο της οικογένειάς του.

Έξαλλο το διαδίκτυο

Όπως ήταν αναμενόμενο και λογικό, ο κόσμος έγινε έξαλλος και κάτω από την ανάρτησή του έγινε χαμός από σχόλια. Οι περισσότεροι συμφώνησαν πως ο συγκεκριμένος, είναι ανιστόρητος, παρότι ιστορικός.

«We don’t have a king βρε ντενεκε» έγραψε ένας, «Είσαι στα αλήθεια ιστορικός;» αναρωτήθηκε ένας άλλος, με έναν τρίτο να επισημαίνει «Βασιλιάς, χωρίς βασίλειο».

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα