Μάικλ Τζάκσον: Η ζωή του “βασιλιά της Ποπ” γίνεται ταινία – Όλες οι λεπτομέρειες

Η ζωή ακόμα ενός καλλιτέχνη μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Μόνο που αυτή τη φορά μιλάμε για τη ζωή tου “βασιλιά της Ποπ”, Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος ήταν ένας θρυλικός καλλιτέχνης που άλλαξε το ρου της μουσικής. Είχε, όμως, και μια αμφιλεγόμενη προσωπική ζωή με δεκάδες σκάνδαλα και απίστευτες καταγγελίες που έριξαν βαριά τη σκιά τους πάνω από το λαμπερό αστέρι του καλλιτέχνη Τζάκσον.

Και τώρα, η ζωή του γίνεται ταινία με τον τίτλο: «Michael», από την Lionsgate και μάλιστα με συνταγή από Bohemian Rhapsody. Άλλωστε, οι ελπίδες των παραγωγών, είναι να κάνουν μια εισπρακτική επιτυχία στα πρότυπα της ταινίας για τη ζωή του Φρέντι Μέρκιουρι που έφερε πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στο box office παγκοσμίως.

Όπως μεταδίδει το Deadline, το “Michael” θα σκηνοθετήσει ο Antoine Fuqua, που πρόσφατα χάρισε το “Emancipation” με τον Γουίλ Σμιθ, καθώς και το βραβευμένο με Όσκαρ, “Training Day”. Το σενάριο θα είναι του John Logan, που έγραψε οσκαρικές ταινίες όπως τον “Μονομάχο” (Gladiator) και το “The Aviator”. Η παραγωγή θα είναι του Graham King, ένας βετεράνος των βιογραφικών ταινιών που μετέτρεψε το Bohemian Rhapshody σε μια εισπρακτική επιτυχία.

Η ταινία για τη ζωή του “βασιλιά”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lionsgate, η ταινία θα εξιστορήσει όλες τις πτυχές της ζωής του βασιλιά της ποπ, αν και δεν ξεκαθαρίστηκε εάν θα περιλαμβάνει το πλήθος των αμφιλεγόμενων ιστοριών για αυτόν, όπως τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης σε παιδιά.

«Για μένα, δεν υπάρχει καλλιτέχνης με τη δύναμη, το χάρισμα και την απόλυτη μουσική ιδιοφυΐα του Μάικλ Τζάκσον. Με επηρέασε να φτιάξω μουσικά βίντεο παρακολουθώντας τη δουλειά του – ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που έπαιζε σε υψηλή συχνότητα στο MTV», δήλωσε ο Αντουάν Φουκουά. Και συνεχίζει: «Η μουσική του και αυτές οι εικόνες είναι μέρος της κοσμοθεωρίας μου και η ευκαιρία να αφηγηθώ την ιστορία του στην οθόνη παράλληλα με τη μουσική του έμοιαζε ακαταμάχητη».

Ο Μάικλ Τζάκσον έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουνίου του 2009, στα 50 χρόνια. Λίγα χρόνια μετά τον θάνατό του, ήρθε η απόλυτη αποκαθήλωσή του, με την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», όπου ο Τζάκσον παρουσιάζεται ως παιδόφιλος που παρενοχλούσε ανήλικα αγόρια στο ράντσο του «Neverland», φιλοξενώντας μαρτυρίες που σόκαραν. Οπότε, η ταινία που έρχεται μετά από το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς όλοι περιμένουν να δουν πώς θα καταπιαστεί με τη ζωή του.

Διαβάστε επίσης

Share: