Η αληθινή ιστορία του τσαγκάρη στα Κύθηρα που σκότωσε 15 συντοπίτες του, γίνεται σειρά από τον Τσαφούλια

Αποκαλύψεις για την επόμενη σειρά που ετοιμάζει, έκανε ο Σωτήρης Τσαφούλιας. Ο πετυχημένος σκηνοθέτης του “Έτερος εγώ” αποκάλυψε πως στην επόμενη σειρά του θα καταπιαστεί με μία πραγματική ιστορία που τοποθετείται στο πολύ μακρινό 1909, στα Κύθηρα. Και πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα.

«Πρόκειται να κάνω μια νέα σειρά, η οποία είναι αληθινή ιστορία και πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Συνέβη στα Κύθηρα το 1909 και είναι μια ιστορία που δείχνει πώς εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε τα τέρατα και όταν αυτά τα τέρατα μας χτυπούν, αναρωτιόμαστε τι κάναμε εμείς οι καλοί άνθρωποι, ώστε να υποστούμε τέτοιο πράγμα, ενώ εμείς οι ίδιοι φτιάχναμε τα τέρατά μας» είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, μιλώντας στην εκπομπή «Breakfast@Star».

Η συκοφαντία εναντίον του τσαγκάρη

Ήταν 23 Αυγούστου όταν σημειώθηκε η μαζικότερη δολοφονία στην Ελλάδα, στο χωριό Καλοκαιρινές Κυθήρων, με δράστη ένα τσαγκάρη ο οποίος σκότωσε 15 κατοίκους. Ο τσαγκάρης προχώρησε στη μαζική δολοφονία προκειμένου να πάρει εκδίκηση για την εις βάρος του συκοφαντία που τον είχε αναγκάσει να φύγει από τη νησί και να βρει την τύχη του στην Αθήνα, χωρίς όμως επιτυχία.

Πριν το παρανοϊκό έγκλημα, ο τσαγκάρης ζούσε μία ήσυχη ζωή σε ένα χωριό στα Κύθηρα. Ήταν καλοσυνάτος, ήρεμος και αγαπητός στο χωριό του, ενώ είχε μεγάλη πελατεία. Όλα άλλαξαν, όμως, όταν μία γυναίκα του παρήγγειλε στιβάνια τα οποία στη συνέχεια αρνήθηκε να του πληρώσει. Με τα πολλά, τον κάλεσε στο σπίτι της για να τον πληρώσει.

Εκείνος ανυποψίαστος και αγαθός καθώς ήταν, πήγε στο σπίτι της κι ενώ η γυναίκα ετοίμαζε να του προσφέρει το παραδοσιακό κέρασμα, επέστρεψε ο σύζυγός της, ο οποίος παρεξήγησε την παρουσία του τσαγκάρη στο σπίτι του και τον ξυλοκόπησε. Λέγεται πως όλο αυτό ήταν στημένο από το ζευγάρι για να μην πληρώσει. Τον συκοφάντησαν και σύντομα η ιστορία του ξυλοδαρμού του απλώθηκε στη μικρή κοινωνία των Κυθήρων. Η φήμη του καταστράφηκε, έχασε πελατεία.

Απογοητευμένος, αποφάσισε να φύγει από το νησί και αναζητήσει την τύχη του στην Αθήνα. Δούλεψε σε ένα τσαγκαράδικο κι αμέσως ξεχώρισε καθώς ήταν καλός τεχνίτης. Όμως, κάποιοι ομότεχνοί του, τον φθονούσαν και του έστησαν μία παγίδα. Έριξαν στον σάκο του εργαλεία του αφεντικού του, τον κατηγόρησαν για κλοπή κι έτσι ο τσαγκάρης κατέληξε στη φυλακή για κλοπή. Όταν αποφυλακίστηκε, βρήκε και πάλι δουλειά αλλά για άγνωστο λόγο την έχασε κι αυτήν.

Η μαζικότερη δολοφονία στην Ελλάδα

Απογοητευμένος και πάλι από την αδικία, γέμισε με οργή. Και την οργή ήρθε και αντικατέστησε η δίψα για εκδίκηση. Τυφλωμένος επέστρεψε στα Κύθηρα, για να εκδικηθεί. Ήταν 23 Αυγούστου του 1909, όταν σημειώθηκε η μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην Ελλάδα.

Λέγεται πως ο τσαγκάρης είχε πάρει εκείνη τη μέρα παραισθησιογόνες ουσίες. Ξεκίνησε να πάει στο χωριό του και να εκδικηθεί τους συγχωριανούς του, αλλά τελικά – άγνωστο πώς – βρέθηκε σε ένα άλλο χωριό τις Καλοκαιρινές, του οποίου οι κάτοικοι ετοιμάζονταν για μία βάπτιση. Ο τσγακάρης χτύπησε τις καμπάνες, οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και με ένα μαχαίρι χτυπούσε με μανία αδιακρίτως. Τα θύματα κατά την προφορική παράδοση ήταν 15 ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα με τα δύο της παιδιά.

Οδηγήθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου. Μέσα σε αυτές διέπραξε ακόμα μία δολοφονία. Ο αριθμός αυξήθηκε και απέκτησε το ψευδώνυμο «ο Καπετάν δεκάξι». Τον Ιούλιο του 2020 ο συγγραφέας Πάνος Δημάκης αποφάσισε να φωτίσει την άγνωστη ιστορία. Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Δεκαεπτά Κλωστές» από τις εκδόσεις Κάπα Εκδοτική, το οποίο βασίζεται στο φριχτό έγκλημα των Κυθήρων. Και σε λίγο καιρό θα γίνει σειρά από τον Σωτήρη Τσαφούλια.

Με πληροφορίες από kythiraika.gr

Διαβάστε επίσης

Share: