Μισέλ Γουίλιαμς: Νιώθει περήφανη που ύψωσε τη φωνή της και μίλησε ανοιχτά για το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ φύλων

Ήταν το 2019, όταν η Μισέλ Γουίλιαμς αποφάσισε να υψώσει τη φωνή της και να μιλήσει ανοιχτά για το χάσμα που υπάρχει στο Χόλιγουντ στις αμοιβές ανάμεσα στα δύο φύλα. Η ηθοποιός, όπως είπε «παρέλυσε» από τη «ματαιότητα» όταν ανακάλυψε ότι οι αμοιβή της ήταν πάρα πολύ μικρότερη από εκείνη του συμπρωταγωνιστή της Μαρκ Γουόλμπεργκ για την ταινία «Όλα τα λεφτά στον κόσμο».

Μια διαφορά χαοτική, αφού σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, η Γουίλιαμς πήρε αμοιβή κάτω από 1.000 δολάρια, ενώ ο Γουόλμπεργκ έλαβε 1,5 εκ. δολάρια.

«Αυτό δεν ήταν έκπληξη για μένα, απλώς ενίσχυσε την πεποίθησή μου ότι η ισότητα δεν είναι απαράγραπτο δικαίωμα και ότι οι γυναίκες θα εργάζονταν πάντα το ίδιο σκληρά για λιγότερα χρήματα, ενώ θα επωμίζονταν περισσότερες ευθύνες στο σπίτι» διευκρίνισε.

«Είμαι εργαζόμενη ηθοποιός από την ηλικία των 12 ετών. Έχω αναγνωριστεί από τον κλάδο μου στα υψηλότερα επίπεδα και αυτό δεν μεταφράζεται με ίσο αντιστάθμισμα», συμπλήρωσε.

“Αυτή θα είναι η στιγμή για την οποία είμαι πιο περήφανη”

Το θάρρος της ηθοποιού να μιλήσει τόσο ανοιχτά και να υψώσει τη φωνή της, άνοιξαν επιτέλους τη συζήτηση γύρω από το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ φύλων στο Χόλιγουντ. Ο συμπρωταγωνιστής της δώρισε αργότερα την αμοιβή του στο Time’s Up Legal Defense Fund, το οποίο υποστηρίζει άτομα που έχουν υποστεί διακρίσεις λόγω φύλου στον χώρο εργασίας.

Η Μσέλ Γουίλιαμς αναφέρθηκε στον ρόλο της σε αυτή τη συζήτηση κατά τη διάρκεια εμφάνισής στο «The Graham Norton Show». «Είναι καταπληκτικό όταν βρίσκεσαι στο επίκεντρο ενός τέτοιου ζητήματος και συνειδητοποιείς ότι όλοι σε κοιτάζουν» είπε στον παρουσιαστή Γκράχαμ Νόρτον.

«Τελείωσε ως μια απίστευτα διδακτική στιγμή, επειδή η διαφορά ήταν τόσο τεράστια που πραγματικά έριξε φως στις γυναίκες που αμείβονταν ελάχιστα στον χώρο», πρόσθεσε.

«Θεώρησα ότι ήμουν το πιο ικανό άτομο να μιλήσει για αυτό. Όταν κοιτάζω πίσω στη ζωή μου, αυτή θα είναι η στιγμή για την οποία είμαι πιο περήφανη. Είμαι πολύ ντροπαλή, αλλά βρήκα τη φωνή μου και την ύψωσα και μίλησα» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα