Η Σαπφώ Νοταρά σε μια σπάνια φωτογραφία τη δεκαετία του ‘30 -Με στιλ άλλης εποχής

Μια σπάνια φωτογραφία της Σαπφούς Νοταρά είδε το φως της δημοσιότητας.

Το όνομά της έγινε ευρέως γνωστό με τις ενσαρκώσεις ρόλων στις ελληνικές ταινίες, κυρίως όμως ο κόσμος τη θυμάται για τον κωμικό της ρόλο στην ταινία «Αχ Αυτή η γυναίκα μου» και τη χαρακτηριστική ατάκα «Μπουρλότο».

Η Σαπφώ Νοταρά ήταν μια εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιός, με μια περίεργη ομορφιά, χαρισματική και με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ. Τα έντονα χαρακτηριστικά της την ξεχώρισαν και πρέπει να παραδεχτούμε πως άφησε τη δική της παρακαταθήκη στο κινηματογραφικό στερέωμα.

Μπορεί ο κόσμος να μην τη θυμάται ως τη ντίβα της εποχής, μια φωτογραφία όμως από το παρελθόν φέρνει άγνωστες πτυχές της που μέσα από τις ταινίες δεν θυμόμασταν πως έχει.

Στο Instagram προφίλ του Άρη Λουπάση ανακαλύψαμε μια φωτογραφία της Σαπφούς Νοταρά από τη δεκαετία του ‘30, τότε που έκανε τα πρώτα της δειλά καλλιτεχνικά βήματα. Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης δίνει πολύτιμες πληροφορίες της ηθοποιού στους διαδικτυακούς του φίλους και μεταξύ άλλων γράφει:

«Γεννημένη στα Γιάννενα αρχές του 20ου αιώνα θα εγκατασταθεί με την οικογένειά της μετά τον χαμό του πατέρα της στο Ηράκλειο Κρήτης. Λίγα χρόνια αργότερα και έπειτα από τον χωρισμό της αδερφής της μετακομίζουν οικογενειακώς μόνιμα πλέον στην Αθήνα. Με μεγάλη αγάπη για την μελέτη και το διάβασμα καταφέρνει να εισαχθεί στην Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Σπουδών (σημερινή Α.Σ.Ο.Ε.Ε), γεγονός σπάνιο για τις γυναίκες της εποχής. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών εργάζεται σε τράπεζα και αποφασίζει να φύγει από την οικογένεια και να ζήσει μόνη της, στοιχείο του ανατρεπτικού και αντισυμβατικού χαρακτήρα της για τα δεδομένα εκείνης της εποχής».

Διαβάστε επίσης

Share: