Το όλα μαζί μπερδεμένα δεν είναι style

Όλα τα εμπριμέ μαζί και τα χρώματα μπερδεμένα πάλι μαζί , δεν είναι με τίποτα Style.

Με καλλιτεχνική συνείδηση θα σου πω ότι το στυλ και το γούστο είναι ο συνδυασμός των παρακάτω  κομψότητα, ταυτότητα και  διαχρονικότητα. Κατανοώ λοιπόν ότι η διάθεση σου είναι σε συνάρτηση με την επιθυμία σου να εξωτερικεύσεις τον εαυτό σου με διάφορους τρόπους για αυτό υιοθετείς το mix & match  multy use, layering hack, color blocking και άλλα πολλά μαζί. Αλλά, το καλύτερο στυλ είναι αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό.
Άμα παρακολουθείς τη μόδα από πολύ κοντά διατρέχεις μεγάλο κίνδυνο να ξεπεράσεις το όριο του kitsch. Καθώς υπάρχουν και τα outfits που φλερτάρουν με το όριο του kitsch και ” περνάνε το πάσο”.
Το κλειδί λοιπόν είναι στη κατανόηση και την αντίληψη.

Σου λένε όσο πιο χρωματιστό τόσο το καλύτερο. Λες και σε βάφτησε ο Dali και έχεις  καταπιεί την χρωματική παλέτα της Pantone.
Στο color blocking λοιπόν, υπάρχει ένας βασικός  κανόνας, δημιουργείς ταυτόχρονη αντίθεση επηρεάζοντας το ένα χρώμα από το άλλο, και η βάση του  είναι στο να χρησιμοποιείς είτε ψυχρού, κοείτε θερμούς τόνους μεμονωμένα για να μην αποσυντονίζεις τα χρώματα μεταξύ τους και δημιουργείς ενοχλητικές συχνότητες.

Ένα τεράστιο κεφάλαιο είναι και τα Prints & Patterns . Oλα τα prints είναι και patterns αλλά όλα τα patterns δεν είναι prints. Επίσης, όταν λέμε prints δεν μεταφράζεται σε αιλουροειδή
Ο κανόνας εδώ λέει να διατηρείς μια συνοχή στο συνδιασμό των p&p (prints & patterns).
To απόλυτο color combo είναι όταν συνδιάζεις p&p δύο χρωμάτων και κατά προτίμηση λευκό και μαύρο.
Διάλεξε ένα έντονο πολυσύχναστο  p&p να πρωταγωνιστεί και συντόνισέ το με ένα απλούστερο μοτίβο που έχει όμως είτε τους ίδιους τόνους είτε το ίδιο μοτίβο.

Επιλέγοντας κομμάτια ίδιας μάρκας κάνεις ανάμειξη και αντιστοίχηση (Mixing & Matching) μοτίβων του ίδιου του brand δημιουργώντας εναρμόνιση καθώς τα κομμάτια έχουν συνοχή μεταξύ τους ιδίως όταν είναι της ίδιας σεζόν.

Κεφάλαιο Layering
Εδώ λοιπόν δεν υπάρχει ένας κανόνας. Άλλα το κεφάλαιο layering είναι τόσο πολυδιάστατο και πολύπλευρο που θέλει αντίληψη, προσωπικότητα και γνώσεις. Κάνεις ένα διαρκές build up δουλεύοντας σαν συνθέτης αλλά και Πληνθέτης. Συνδυάζεις λοιπόν υφάσματα και υφές και παίρνεις ένα έντονο στοιχείο που θα το έχει μόνο ένα κομμάτι πάνω του και θα το μεταφέρεις και στα υπόλοιπα αλλά στη λεπτομέρεια. Ένα ενδιαφέρον μέρος είναι οι όγκοι που δημιουργούνται από τις διαφάνειες. Άμα πιστεύεις ότι το έχεις πολύ  δούλεψε κόντρες, δηλαδή πάντρεψε διαφορετικά υφάσματα μεταξύ τους τα οποία θα έχουν και ανάγλυφη υφή και cut outs. 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Νέλλη Τσιακυρίδου

Νέλλη Τσιακυρίδου

Η Πηνελόπη Νέλλη είναι μια ταλαντούχα σχεδιάστρια. Ότι δημιουργεί έχει την σφραγίδα ενός καινούριου στυλ. Οι τάσεις της μόδας και οι συνδυασμοί, είναι η αγαπημένη της καθημερινότητα. «Οι τάσεις για μένα, είναι κάτι σαν την διαίσθηση!»
Η Πηνελόπη Νέλλη είναι μια ταλαντούχα σχεδιάστρια. Ότι δημιουργεί έχει την σφραγίδα ενός καινούριου στυλ. Οι τάσεις της μόδας και οι συνδυασμοί, είναι η αγαπημένη της καθημερινότητα. «Οι τάσεις για μένα, είναι κάτι σαν την διαίσθηση!»

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα