Τιτανικός: Ο Κάμερον αναβιώνει τη θρυλική σκηνή στο τέλος – Θα μπορούσε να ζήσει ο Τζακ;

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που έκανε πρεμιέρα ο Τιτανικός. Και σε λίγες μέρες (στις 10 Φεβρουαρίου) η θρυλική ταινία θα ξαναβγεί στις κινηματογραφικές αίθουσες σε 3D έκδοση. Κι, όμως, μέχρι και σήμερα όλοι έχουμε την ίδια απορία: Γιατί ο Τζακ δεν ανέβηκε και εκείνος στην πόρτα και να σωθεί όπως η Ρόουζ;

Στον επετειακό Τιτανικό, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον μαζί με μία ομάδα επιστημόνων, θα αναβιώσουν τη σκηνή με εθελοντές, μέσα σε παγωμένο νερό, δοκιμάζοντας 4 διαφορετικά σενάρια. Στην πρώτη εκδοχή, «ο Τζακ και η Ρόουζ ανεβαίνουν παρέα, αλλά πέφτουν στο παγωμένο νερό με διαφορετικούς τρόπους», παρατηρεί ο σκηνοθέτης. Στη συνέχεια, οι ηθοποιοί παραμένουν έξω από το νερό, αλλά μόνο το πάνω μέρος του σώματος, έτσι ώστε να τα καταφέρουν τα ζωτικά τους όργανα, πράγμα που δίνει έξτρα χρόνο επιβίωσης.

Θα ζούσε ή όχι ο Τζακ;

Για το τέλος, προσπαθούν και οι δύο να ανέβουν, ενώ αναπαριστούν τη σκηνή που κάποιος περαστικός χρησιμοποιεί το σώμα της Ρόουζ και τελικά τρώει γροθιά από τον Τζακ. Επίσης, ο Τζακ φορά προστατευτικό γιλέκο, κάτι που δεν συνέβη στην ταινία.

Τελικά, θα ζούσε ή όχι ο Τζακ; «Είναι σταθεροποιημένος. Το άνω μέρος του είναι έξω από το παγωμένο νερό και ίσως τα καταφέρει μέχρι να έρθει η βάρκα. Μπορεί και να ζούσε, μπορεί και όχι». Πάντως, το βασικό συμπέρασμα του σκηνοθέτη δεν βασίζεται στο πρακτικό κομμάτι, αλλά στο συναισθηματικό. «Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, αλλά η σκέψη του ήταν ότι δεν θα δοκίμαζε κάτι που θα την έθετε σε κίνδυνο και αυτό είναι το 100% του χαρακτήρα του Τζακ».

Διαβάστε επίσης

Share: