Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα βρεμένα ρούχα πάνω στο καλοριφέρ

Μερικές φορές χρησιμοποιούμε τη θερμάστρα για να επιταχύνουμε το στέγνωμα των ρούχων μας. Αυτή η φαινομενικά απλή και αβλαβής χειρονομία  μπορεί να είναι επιβλαβής για την αναπνευστική μας οδό.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Πράγματι,  το στέγνωμα των ρούχων  με καλοριφέρ και επιπλέον, μέσα στο πλυσταριό σας, ευνοεί την απελευθέρωση πολύ μεγάλης ποσότητας υδρατμών (υγρασία). Το τελευταίο κινείται στον αέρα μέχρι να έρθει σε επαφή με την πρώτη ψυχρή επιφάνεια που συναντά. Με άλλα λόγια,  αυτός ο υδρατμός που είναι η υγρασία  καταλήγει να  κατακάθεται στους τοίχους του πλυντηρίου σας, προκαλώντας προβλήματα μούχλας.  Ένα αποτέλεσμα χιονόμπαλας που μπορεί τελικά να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις ή αναπνευστικές δυσκολίες.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω θερμαινόμενη κρεμάστρα για πετσέτες για να στεγνώσω τα ρούχα;

Πράγματι, μια θερμαινόμενη κρεμάστρα για πετσέτες μπορεί να είναι  ένας καλός τρόπος για να στεγνώσετε γρήγορα τα ρούχα σας μέσα στο  σπίτι. Οικονομικό, είναι και φθηνότερο από ένα στεγνωτήριο ρούχων. Επιπλέον, οι θερμαινόμενες ράγες για πετσέτες δεν είναι μόνο για μπάνια, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν και σε δωμάτια πλυντηρίων.

Photo cover:pixabay.com/Efraimstochter/laundry

Διαβάστε επίσης:

Share: