Σάλμα Χάγιεκ: «Δεν μου επέτρεπαν να είμαι αστεία, με ήθελαν μόνο σέξι» – Η ηθοποιός για τα στερεότυπα του Χόλιγουντ

Η πρώτη φορά που η Σάλμα Χάγιεκ έπαιξε σε κωμικό ρόλο, ήταν στα 40 της χρόνια. Δεν σνόμπαρε το συγκεκριμένο είδος, ούτε ήταν επιλογή της. Όσο και αν το επιθυμούσε, δεν της δινόταν η ευκαιρία. Μάλιστα, όπως παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της, στις αρχές της καριέρας της, της δίνοντας μόνο οι ρόλοι της μοιραίας και σέξι γυναίκας και δεν της επιτρεπόταν να υποδυθεί την αστεία ή έξυπνη.

«Για αρκετό καιρό έπαιζα έναν συγκεκριμένο ρόλο. Όλη μου τη ζωή ήθελα να κάνω κωμωδία και οι άνθρωποι δεν μου έδιναν την ευκαιρία. Δεν μπορούσα να κλείσω έναν κωμικό ρόλο μέχρι που γνώρισα τον Άνταμ Σάντλερ, ο οποίος με έβαλε σε μία κωμωδία, όμως ήμουν στα 40 μου. Έλεγαν: ‘είσαι σέξι, έτσι δεν σου επιτρέπεται να έχεις αίσθηση του χιούμορ’. Όχι μόνο δεν σου επιτρεπόταν να είσαι έξυπνη, αλλά δεν μπορούσες να είσαι αστεία στα ’90s. Κοίτα με τώρα. Κάνω ό,τι θέλω. Ποιος γελάει; Εγώ!», αναφέρει στη συνέντευξή της στο βρετανικό GQ.

«Ήμουν στενοχωρημένη εκείνη την εποχή, όμως τώρα κάνω όλα τα είδη, σε μία στιγμή στη ζωή μου που μου είπαν ότι θα έχει παρέλθει ο χρόνος μου – ότι τα τελευταία 20 χρόνια θα ήμουν εκτός του χώρου. Έτσι, δεν είμαι στενοχωρημένη, δεν είμαι θυμωμένη. Γελάω», δήλωσε η ηθοποιός.

Φέτος, η Σάλμα Χάγιεκ πρωταγωνιστεί στην τρίτη και τελευταία ταινία Magic Mike, που επικεντρώνεται στη γυναικεία απόλαυση. «Υπήρχε τόση τεστοστερόνη στα γυρίσματα, που νόμιζα ότι θα βγάλω μουστάκι. Τους έβλεπα να γυμνάζονται ασταμάτητα, να μιλούν για το σώμα τους και να αποτριχώνονται παντού. Ταυτόχρονα όμως υπήρχε και η αποδόμηση του alpha male», παραδέχεται για την ταινία.

Και συμπληρώνει: «Η ταινία δεν έχει να κάνει μόνο με μία μεγαλύτερη γυναίκα που ερωτεύεται έναν νεότερο άντρα, αλλά και πώς είναι να σε υποτιμούν μια ζωή».

Διαβάστε επίσης

Share: