Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2023 – Ποια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως δεν είναι στη λίστα

Αυτή είναι η κατάταξη των ασφαλέστερων αεροπορικών εταιρειών για το 2023 και μια από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες παγκοσμίως, η Air France δεν είναι στο Top 20!

Από τους 385 αερομεταφορείς παγκοσμίως, ποια αεροπορική εταιρεία βαθμολογήθηκε ως η ασφαλέστερη το 2022; Η Air New Zealand, που ήταν στην πρώτη θέση του βάθρου πέρυσι, εκθρονίστηκε αυτή τη φορά από την… Qantas, το νέο νούμερο 1, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη που δημοσίευσε η AirlineRatings.com στις 3 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα του. Η αυστραλιανή εταιρεία, η οποία κατείχε την πρώτη θέση από το 2014 έως το 2017, καθώς και από το 2019 έως το 2021, είχε πέσει στην 7η θέση πέρυσι λόγω της «ελαφριάς αύξησης των περιστατικών που σχετίζονται με την ηλικία του στόλου». Μία από τις παλαιότερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο παίρνει την πρώτη θέση αυτή τη φορά λόγω του «εντυπωσιακού αριθμού πρωτιών (που έχει πετύχει η εταιρεία στην ιστορία της) στον τομέα των λειτουργιών και της ασφάλειας. Θεωρείται πλέον η πιο έμπειρη αεροπορική εταιρεία στον κλάδο », εξηγεί η AirlineRatings.com στον ιστότοπό της.

Για την επίτευξη αυτής της ταξινόμησης, οι ειδικοί έλαβαν υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως ατυχήματα και σοβαρά συμβάντα, την ηλικία του αεροσκάφους, το πρωτόκολλο Covid-19, την εκπαίδευση πιλότων καθώς και επιχειρησιακές καινοτομίες. Η Etihad Airways καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ακολουθούμενη από την Qatar Airways (τέταρτη) και τη Singapore Airlines (πέμπτη). Πρέπει να περιμένετε μέχρι την έκτη θέση για να βρείτε μια ευρωπαϊκή εταιρεία: την TAP Air Portugal. Οι άλλες μεγάλες εταιρείες της Γηραιάς Ηπείρου όπως η Lufthansa ή η British Airways είναι μέρος των τελευταίων πέντε.

Σημειώστε ότι η εταιρεία Air France, 16η στην κατάταξη του 2021, φαίνεται να έχει εξαφανιστεί από τα “ραντάρ”, αφού μόνο η KLM, με την οποία ωστόσο έχει συγκροτήσει τον όμιλο Air France KLM από το 2004, κατατάσσεται στο τοπ 20 στη 18η θέση.

Η AirlineRatings.com συνέταξε επίσης μια κατάταξη με τις 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στον κόσμο. Εδώ είναι οι γίγαντες του κλάδου όπως η easyJet, η Ryanair και η Vueling.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα