Η Μαντόνα απαντά στην επίθεση όλων ως προς τις επεμβάσεις του προσώπου της – Την ονομάζει μισογυνισμό

Η Μαντόνα μετά την εμφάνισή της στα βραβεία Grammy δέχτηκε πολλά και επικριτικά σχόλια για τις επεμβάσεις στο πρόσωπό της. Μέχρι και διάσημοι πλαστικοί χειρουργοί αναλύουν τι έχει “πειράξει” στο πρόσωπό της, θέλοντας να εξηγήσουν την αλλαγή στην εμφάνισή της.

Λίγες ημέρες μετά και η Μαντόνα “σπάει” τη σιωπή της, απαντώντας για πρώτη φορά σε όσους την κατηγορούν ότι έχει παραμορφωθεί. Η “βασίλισσα της Ποπ” με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram απάντησε με τον δικό της τρόπο στα υποτιμητικά σχόλια που δέχεται τον τελευταίο καιρό, κατηγορώντας τους επικριτές της για μισογυνισμό.

“Θα αντιστέκομαι στην πατριαρχία και κυρίως θα απολαμβάνω τη ζωή μου. Υποκλιθείτε σκύλες”

Η 64χρονη τραγουδίστρια στο κείμενό της αναφέρθηκε αρχικά στο βραβείο που παρουσίασε και συγκεκριμένα στην Κιμ Πέτρας (η πρώτη τρανς που κέρδισε Grammy) και τον αμφιλεγόμενο Σαμ Σμιθ, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει πως γι’ ακόμη μία φορά δέχεται επίθεση για την ηλικία της, σε έναν κόσμο που αρνείται να γιορτάσει τις γυναίκες μετά τα 45.

Γράφει στο κείμενό της η Μαντόνα: «Η Κιμ Πέτρας και ο Σαμ Σμιθ στα Grammy. Ήθελα να απονείμω το τελευταίο βραβείο που ήταν το άλμπουμ της χρονιάς, αλλά θεώρησα πιο σημαντικό να παρουσιάσω την πρώτη τρανς γυναίκα που εμφανίζεται στα Grammy- μια στιγμή που έγραψε ιστορία! Και επιπλέον κέρδισε ένα Grammy.

Αντί να επικεντρωθούν σε αυτά που είπα στην ομιλία μου πολλοί άνθρωποι επέλεξαν να μιλήσουν μόνο για τις κοντινές φωτογραφίες μου που τραβήχτηκαν με μια κάμερα με μακρύ φακό από έναν φωτογράφο του Τύπου που θα παραμόρφωναν το πρόσωπο οποιουδήποτε. Για άλλη μια φορά δέχτηκα επίθεση για την ηλικία μου. Ένας κόσμος που αρνείται να γιορτάσει τις γυναίκες μετά τα 45 και αισθάνεται την ανάγκη να τις τιμωρήσει αν συνεχίσουν αυτές να είναι ισχυρογνώμων, εργατικές και περιπετειώδεις.

Δεν έχω απολογηθεί ποτέ για καμία από τις δημιουργικές μου επιλογές ούτε για τον τρόπο που δείχνω ή ντύνομαι και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα. Έχω υποβαθμιστεί από τα μέσα ενημέρωσης από την αρχή της καριέρας μου, αλλά καταλαβαίνω ότι όλα αυτά είναι μια δοκιμασία και χαίρομαι που ανοίγω τον δρόμο ώστε όλες οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω μου να τον διαβούν ευκολότερα τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λόγια της Beyonce “Δεν θα μου τσακίσεις την ψυχή”. Ανυπομονώ για πολλά ακόμη χρόνια ανατρεπτικής συμπεριφοράς. Θα διευρύνω τους ορίζοντές μου, θα αντιστέκομαι στην πατριαρχία και κυρίως θα απολαμβάνω τη ζωή μου. Υποκλιθείτε σκύλες».

Διαβάστε επίσης

Share: