Οι δήθεν “ειδικοί” για τις συνταγές επιτυχίας

Μέχρι πρότινος ήξερα τους DDήδες. Αυτούς που πουλούσαν ναρκωτικά, τους Drug Dealers. Την τελευταία δεκαετία ξεφύτρωσαν HDήδες, δηλαδή Hope Dealers.

Ξέρετε αυτοί που στήνουν την κάμερα 10 εκατοστά από τη μούρη τους κι αρχινάνε να λένε με στόμφο συνταγές επιτυχίας. Που τις έχουν μάθει από ευυπόληπτες κι ανυπόληπτες πηγές.Και που για κάποιο λόγο πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τη Φιλοσοφική Λίθο και πως εάν εφαρμόσουμε όσα μας λένε, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε ως δια μαγείας τα εμπόδια και να φτάσουμε στο happily ever after.

Αρχικά θα παρατηρήσω ότι η πλειοψηφία όλων αυτών διδάσκει μπούρδες.
Διότι για να με διδάξεις φίλε μου, πρέπει να το έχεις εφαρμόσει εσύ πρώτος με αποδεδειγμένη επιτυχία και μετά βεβαίως, να κάτσω κλαρίνο να μου πεις και να μου δείξεις όσα ξέρεις κι εγώ τότε να σεβαστώ εις το έπακρον τα διδάγματά σου.

Και ναι, έχω κάτσει και με δίδαξαν αυτοί που αποδεδειγμένα εφάρμοζαν ότι έλεγαν κι εξαιτίας αυτής της πρακτικής τους είχαν ξεκάθαρα διακριθεί.
Εάν όμως απλώνεις τον τραχανά επί παντός επιστητού κι έχεις για όλα τα θέματα που απασχολούν το ανθρώπινο γένος τη συνταγάρα – πασπαρτού: «αν το θες πάρα πολύ, το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το αποκτήσεις», τότε μάθε πως δε σε χρειάζομαι, δε σε χρειάζομαι, θέλω μονάχη τα φανάρια να περνώ.
Διότι, μας τα είπε Άλλος.Πολύ πριν από σας. Και είπε: «Αν έχετε πίστη έστω όσο ο κόκκος του σιναπιού, τα βουνά θα υποχωρήσουν μπροστά σας και θα μετακινηθούν από το ένα μέρος σε άλλο».
Εάν λοιπόν θέλετε να διδάξετε όλοι εσείς οι new age hope dealers τι μπορεί να κάνει η πίστη, καλό θα ήταν να βγείτε με την Αγία Γραφή στα χέρια και να διδάξετε τα τεκμηριωμένα.
Διδάξετε ήθος κι όχι ψευδαισθήσεις.Θα μου πείτε αυτό δεν πουλάει, γιατί όλοι θέλουν γρήγορα, αβάδιστα στην πόρτα τους.Γιατί όλοι θέλουν να πάρουν την ντόπα τους σε μορφή βιβλίου, βίντεο, σεμιναρίου ή ότι άλλο κι εσείς τους τα δίνετε με το κιλό. Και για μια βδομάδα ή για ένα-δυό μήνες είναι πράγματι ανεβασμένοι. Και μετά ξεφουσκώνουν.
Γιατί ξεχάσατε να τους πείτε ότι για να δουν αποτέλεσμα πρέπει να στρώσουν κ@λο και να δουλέψουν σκληρά και για καιρό. Να αντέξουν την αποτυχία.Να αντέξουν το πέρασμα του χρόνου. Την αμφιβολία.Το χλευασμό των άλλων.Να παραμείνουν πιστοί στις αρχές τους.
Αλλά εάν τους τα λέγατε αυτά κάθετα κι αμετάκλητα, εάν δεν είχαν πια την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουν με ξόρκια και μπούρδες, τότε οι μισοί που θα βαρούσαν ατσάλινη πειθαρχία, τελικά θα τα κατάφερναν.
Και τότε δε θα σας είχαν ανάγκη πια.

Ισμήνη Καραλή 

Photo cover:pixabay.com/ELG21/lake

Διαβάστε επίσης:

Share:

Ισμήνη Καραλή

Ισμήνη Καραλή

Η Ισμήνη Καραλή είναι Interior Arhitect & Designer με εκατοντάδες έργα στο ενεργητικό της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δραστηριοποιείται επίσης ως επιχειρηματίας στο χώρο της μαζικής εστίασης και στον ξενοδοειακό κλάδο.
Η Ισμήνη Καραλή είναι Interior Arhitect & Designer με εκατοντάδες έργα στο ενεργητικό της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δραστηριοποιείται επίσης ως επιχειρηματίας στο χώρο της μαζικής εστίασης και στον ξενοδοειακό κλάδο.

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα