Πέτρος Φιλιππίδης

Πέτρος Φιλιππίδης: 8 χρόνια κάθειρξη, αλλά ελεύθερος με όρους μέχρι το Εφετείο

Στο σπίτι του επιστρέφει μέχρι να γίνει το Εφετείο ο Πέτρος Φιλιππίδης, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως, η οποία ζήτησε να έχει ανατέλλουσα δύναμη η έφεση του. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι, νωρίτερα κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του, με ποινή κάθειρξης 8 ετών και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση εις βάρος μιας τρίτης γυναίκας, επίσης ηθοποιού.

Όμως αλήθεια, δε βλέπω σε τι είναι περισσότερο «αθώος» σε σύγκριση με έναν βιαστή, κάποιος που προσπάθησε να βιάσει μία γυναίκα, αλλά απέτυχε. Επειδή εκείνη βρήκε τη δύναμη να αντισταθεί και να αποτρέψει τον βιασμό, ή επειδή εκείνος δεν πρόλαβε, ή φοβήθηκε. Δηλαδή, ο «αποτυχών» βιαστής, δεν βλέπω σε τί είναι καλύτερος άνθρωπος από τον άλλο βιαστή.

Το δικαστήριο, πάντως, όρισε περιοριστικούς όρους για τον ηθοποιό επιβάλλοντας απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Το σκεπτικό της απόφασης

«Δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι φυγόδικος, δεν είναι φυγόποινος και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων .Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε η κ. Στέλλα Στόγια η οποία συμπλήρωσε πως απολογούμενος και ο ίδιος ο ηθοποιός δήλωσε πως δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί σε αυτούς τους χώρους.

«Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να δώσει ανασταλτική δύναμη στην έφεση» κατέληξε η Εισαγγελέας.

Διαβάστε επίσης

Share: