Μέριλιν Μονρόε

Αποκαλύφθηκαν οι πλαστικές επεμβάσεις που έκανε η Μέριλιν Μονρόε το ΄50

Ξανθά μαλλιά, ελαφίσια μάτια, λαμπερό χαμόγελο… Μέχρι και σήμερα, η Μέριλιν Μονρόε αποτελεί πρότυπο γυναικείας ομορφιάς. Ήταν το απόλυτο sex symbol και ο ορισμός της θηλυκότητας. Το σεξαπίλ της ήταν ασυναγώνιστο κάνοντας πολλές σταρ να το ζηλεύουν.

Ωστόσο, πριν φτάσει να κατακτήσει το Χόλιγουντ και να λατρευτεί απ’ όλους, η Norma Jean Baker, που ήταν το πραγματικό της όνομα, προχώρησε σε κάποιες πλαστικές επεμβάσεις. Πολλοί θεωρούσαν πως είχε μια φυσική ομορφιά, όμως, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

Η λαμπερή σταρ πριν γίνει διάσημη, κατέφυγε στο νυστέρι, σε μια εποχή που οι πλαστικές επεμβάσεις ήταν ακόμα στα σπάργανα. Το 2013, ο μύθος κατέρρευσε όταν ο οίκος δημοπρασιών, Julien’s πούλησε σημειώσεις που γράφτηκαν μεταξύ 1950 και 1962 από τον Δρ Michael Gurdin, που είχε αναλάβει τη “μεταμόρφωση” της Μέριλιν. Ο ιατρικός φάκελος συνοδευόταν από έξι ακτινογραφίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών των οστών της μύτης και των οστών της γνάθου του. Για να μη μαθευτεί το μεγάλο της μυστικό, η ηθοποιός κάθε φορά που πραγματοποιούσε τις πλαστικές επεμβάσεις, χρησιμοποιούσε διάφορα ψευδώνυμα συμπεριλαμβανομένου του Joan Newman.

Οι πλαστικές επεμβάσεις της Μέριλιν Μονρόε

Το περιεχόμενο του ιατρικού φακέλου, αποκάλυψε ότι το 1950, σε ηλικία 24 ετών, η Μονρόε υποβλήθηκε σε αισθητική επέμβαση στο πηγούνι. Οι σημειώσεις αναφέρουν τα παράπονα της ηθοποιού για «παραμόρφωση στο πηγούνι» μετά την τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος χόνδρου που απορροφάται γρήγορα.

Η ηθοποιός έχει αλλάξει και την άκρη της μύτης της, κάνοντας μία μικρή ρινοπλαστική. Οι ακτινογραφίες δείχνουν ένα μικροσκοπικό κάταγμα σε αυτή την περιοχή, όμως οι σημειώσεις του ακτινολόγου αναφέρουν ότι η μύτη της ηθοποιού δεν έπαθε ζημιά από πτώση.

Ο Μάρτιν Νόλαν, διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Julien’s Auctions είχε εξηγήσει πριν λίγα χρόνια: «Κανείς δεν πίστευε πραγματικά ότι η Μέριλιν Μονρόε είχε κάνει πλαστική χειρουργική. Ήταν εικασίες, φήμες. Νομίζαμε ότι ενσάρκωσε μια φυσική ομορφιά… Ήταν αδύνατο να το πιστέψουμε».

Και πρόσθεσε: «Την εποχή εκείνη, τη δεκαετία του 1950, οι αισθητικές επεμβάσεις ήταν πολύ ασυνήθιστες, ήταν στα σπάργανα. Στη δεκαετία του 1950, οι άνθρωποι δεν κατέφευγαν σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Ήταν πολύ, πολύ νέο.»

Διαβάστε επίσης

Share: