Καλλιτέχνης που έκανε NFT τις Birkin καταδικάστηκε μετά από μήνυση της Hermès

Τα NFTs αποτελούν μια δυναμική τάση, δημιουργώντας έναν διαφορετικό χώρο στο εμπόριο τέχνης και την οικονομία, ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιορισμοί. Έτσι συνέβη και με έναν καλλιτέχνη που παραβιάζοντας τα δικαιώματα του brand, έκανε NFT τις Birkin αλλά έχασε τη δίκη με την Hermès.

Με τον κόσμο αυτό, των NFTs, ασχολήθηκε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς αποφάσισε ότι τα NFT του καλλιτέχνη του «MetaBirkins» παραβιάζουν τα δικαιώματα εμπορικού σήματος της Hermès
Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε τον Μέισον Ροθτσάιλντ επειδή πούλησε ψηφιακές αντιγραφικές εκδόσεις των διάσημων τσαντών του οίκου μόδας.

Η Hermès υπέβαλε μήνυση, υποστηρίζοντας ότι ο καλλιτέχνης ήταν απλώς «ένας ψηφιακός κερδοσκόπος που επιδιώκει να πλουτίσει γρήγορα οικειοποιούμενος» το εμπορικό σήμα του brand. Ο δικηγόρος του Ροθτσάιλντ, Rhett Millsaps, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα μια «τρομερή μέρα για του καλλιτέχνες και την πρώτη τροποποίηση». Οι εκπρόσωποι της Hermès ωστόσο δεν απάντησαν στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Ο Μέισον Ροθτσάιλντ χρησιμοποίησε τη διάσημη Birkin, καλύπτοντας τη με γούνα, προκειμένου να παρουσιάσει μια συλλογή εικόνων που ονόμασε MetaBirkins. Το έργο του πουλήθηκε συνολικά για πάνω από 1 εκατ. δολάρια.

Οι ένορκοι έκριναν ότι ήταν πιθανό να προκαλέσουν σύγχυση στους καταναλωτές. Το δικαστήριο επιδίκασε στην Hermès αποζημίωση ύψους 133.000 δολαρίων για παραβίαση του εμπορικού σήματος, αλλοίωση και μια παραβίαση που ονομάζεται «cybersquatting», η οποία περιλαμβάνει την καταχώρηση ή τη χρήση του εμπορικού σήματος μιας μάρκας με κακή πίστη.

Η υπόθεση παρακολουθήθηκε στενά για τη δυνατότητά της να διευκρινίσει πώς θα εφαρμοστεί η νομοθεσία περί εμπορικών σημάτων στα NFT.

Πηγή Guardian

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα