Το τέλος της σχέσης και ο πρώην

Τι συμβαίνει όταν τελειώσει η σχέση;

Αν μερικές φορές θέλετε να πάρετε πίσω τον πρώην σας, είναι επειδή είναι τόσο δύσκολο να χωρίσετε με το παρελθόν σας. Είναι επίσης περίπλοκο να αντιμετωπίζεις μια απογοήτευση στον έρωτα και όλα αυτά που συνεπάγεται ως αμφισβήτηση. Το να ξεχάσετε τον πρώην σας συνεπάγεται μια βαθιά αναδόμηση του Εγώ που είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί από το να ενδώσετε απλά στον πειρασμό να σώσετε τον γάμο σας. Αυτό εξηγεί η Heather Kristian Strang, προπονήτρια ζευγαριών. «Δεν θα ερωτευτείς έναν πρώην. 

Η αγάπη ήταν πάντα εκεί, το ερώτημα τώρα είναι αν υπάρχει περισσότερη δουλειά να γίνει μαζί ή περισσότερη χαρά να αντληθεί από αυτή τη σχέση», εξηγεί. Προσθέτει ότι αν το τελευταίο ήταν ταραχώδες, τότε το να θέλεις να ξαναβρεθεί μαζί με το πρώην αγαπημένο πρόσωπο δεν είναι απολύτως καλή ιδέα. 

Είναι δυνατόν να βρεις μια ευτυχισμένη σχέση με τον πρώην σου;

ι. Ανάμεσά τους, ο τραγουδιστής Phil Collins και η Orianne που ξαναβρέθηκαν μαζί δέκα χρόνια μετά το διαζύγιό τους. Ο Robert Neuburger, ψυχίατρος, εξηγεί ότι αυτές οι επιστροφές στον πρώην σύντροφο είναι όλο και πιο συχνές. Για τον ειδικό είναι η αγάπη που τους παρακινεί αλλά και μια ιστορία γενεών. 

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δει μερικές φορές τους γονείς τους να χωρίζουν και δεν θέλουν να ξανακάνουν τα ίδια λάθη. Για αυτούς έχει μεγάλη αξία το σταθερό και ειλικρινές δίδυμο» υπογραμμίζει. Η μείωση της διάρκειας του γάμου παίζει επίσης ρόλο σε αυτή την τάση να προσπαθείς να ξανακερδίσεις το αγαπημένο πρόσωπο. 

Αυτή η νοσταλγία είναι επίσης μια κινητήρια δύναμη στην επιθυμία να προσπαθήσει να ξαναβρεθεί μαζί με την πρώην σύντροφό του. Ο Stephen Vasey, κοινωνιολόγος και θεραπευτής ζεύγους εξηγεί ότι για τον τραγουδιστή και την πρώην σύζυγό του, η πατρότητα ήταν ένα τσιμέντο. 

«Στην περίπτωση της Orianne και του Phil Collins, μπορούμε έτσι να φανταστούμε ότι έχουν διατηρήσει μια υγιή σχέση και ότι ο ρόλος τους ως γονείς είναι ένα νήμα που έχει παραμείνει ζωντανό μεταξύ τους», αναλύει.

Photo cover:pixabay.com/papagnoc/france

Διαβάστε επίσης:

Share: