Έλβις Πρίσλεϊ: Πωλήθηκε το ιδιωτικό τζετ του που είχε βγει σε δημοπρασία

Το πρώην ιδιωτικό τζετ του Έλβις Πρίσλεϊ, όπως είχαμε γράψει, θα έβγαινε σε δημοπρασία στις 8 Ιανουαρίου. Για την ακρίβεια, το ιδιωτικό τζετ του Έλβις Πρίσλεϊ βγήκε ξανά σε δημοπρασία. Πέντε χρόνια μετά την αγορά του για 430.000 δολάρια, το Lockheed 1329 Jetstar απέκτησε τώρα νέο ιδιοκτήτη, αφού έγινε γνωστό ότι πωλήθηκε.

Την ημέρα των 88ων γενεθλίων του Έλβις Πρίσλεϊ, πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας το ένα από τα τρία ιδιωτικά του τζετ όπως αναφέρει το People. Πρόκειται για το Lockheed 1329 Jetstar του 1962 το οποίο φυλάσσεται στο Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Ρόσουελ στο Νέο Μεξικό για σχεδόν 4 δεκαετίες. Πωλήθηκε έναντι του ποσού των 260.000 δολαρίων από ανώνυμο πλειοδότη.

Η Πρισίλα Πρίσλεϋ η οποία ήταν παρούσα στη δημοπρασία του οίκου «Mecum Auctions» στο Κίσιμε της Φλόριντα μίλησε για την αγάπη του Ελβις για τα αυτοκίνητα και για τα αεροπλάνα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της δημοπρασίας, ο «βασιλιάς του rock ‘n’ roll» αγόρασε το αεροσκάφος στις 22 Δεκεμβρίου 1976, έναντι 840.000 δολαρίων. Το τζετ με χώρο για εννέα επιβάτες είναι επενδυμένο με ξύλο, κόκκινο βελούδο, και χρυσές λεπτομέρειες ακόμη και στα παράθυρα. Τη ρετρό ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60 ολοκληρώνει η συλλογή πολυμέσων η οποία διαθέτει τηλεόραση, κασετόφωνο ήχου και συσκευή αναπαραγωγής βίντεο RCA. Στην τουαλέτα είχε χτιστεί ένας μαρμάρινος νεροχύτης με χρυσά φινιρίσματα. Το τζετ ήταν επίσης εξοπλισμένο με τηλεόραση, VCR και φούρνο μικροκυμάτων. Δεν έχει ανακατασκευαστεί και θα χρειαστεί νέο κινητήρα και πιλοτήριο για να πετάξει ξανά.

Ξεναγηθείτε στο τζετ μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα